Τη φώναζαν Μπουμπού και τους τελευταίους μήνες περιφερόταν σε μια γειτονιά της Λαμίας. Η πανέξυπνη σκυλίτσα είχε κλέψει τις καρδιές όλων και μάλιστα πρόσφατα έγινε μητέρα. Αυτό όμως που έγινε με το πορτοφόλι είναι απίστευτο. Η Μπουμπού βρήκε ένα πορτοφόλι στην οδό Λευκάδος και το μετέφερε έξω από την πόρτα σπιτιού στην οδό Σαμοθράκης, που περνά τις περισσότερες ώρες, όπου οι περίοικοι την ταΐζουν και τη φροντίζουν.

Ένας γείτονας είδε το πορτοφόλι και το έδωσε σε αστυνομικό που επίσης μένει εκεί, ο οποίος με τη σειρά του το παρέδωσε στο τμήμα Ασφάλειας Λαμίας.
Η ηλικιωμένη, αν και πίστευε ότι δεν θα το έβρισκε ποτέ, είχε κάνει δήλωση απώλειας στην αστυνομία, αφού το πορτοφόλι εκτός από χρήματα είχε μέσα την ταυτότητά της και άλλα έγγραφα.

Έτσι λοιπόν το πορτοφόλι παραδόθηκε στην κάτοχό του, χωρίς να λείπει από μέσα το παραμικρό, ελαφρώς όμως δαγκωμένο από τη Μπουμπού. Και εμείς ως Ελληνες την επιβραβεύσαμε σκοτώνοντας τη με φόλα. Λίγες μέρες μετά η σκυλίτσα βρέθηκε νεκρή από φόλα. Οι «απάνθρωποι» έδειξαν για άλλη μια φορά το αποτρόπαιο πρόσωπό τους δηλητηριάζοντας μια αξιαγάπητη σκυλίτσα, εμβολιασμένη, στειρωμένη και υιοθετημένη από φιλόζωους κατοίκους.


protothema.gr