Εδώ και μέρες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες και τις αρμόδιες αρχές για τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων του ιού του AIDS στη χώρα μας.

 Οι συνέπειες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνιση τους καθώς γεννήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας μωρό – φορέας του AIDS από Ελληνίδα μητέρα.

Η απόφαση της να φέρει στην ζωή το μωρό αν και έχει προσβληθεί από τον ιό, προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Μέχρι σήμερα, αντίστοιχα περιστατικά είχαν καταγραφεί μόνο σε αλλοδαπούς στην χώρα μας.

Τα κρούσματα του ιού είναι αυξημένα κατά 50% και η έξαρση τους οφείλεται κυρίως στην παράνομη πορνεία και στους χρήστες ναρκωτικών που κάνουν χρήση ενδοφλέβιας ένεσης.

Σοκ όμως προκαλεί και η δήλωση του διευθυντή της Γ' Παθολογικής Κλινικής του «Ερυθρού Σταυρού», κ. Μάριου Λαζανά, ο οποίος υποστήριξε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», «κάποιοι κολλούν την νόσο επίτηδες για να πάρουν επίδομα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να ενημερώνουμε για το θέμα και να φροντίζουμε τους ασθενείς».