Ενας διαδηλωτής σκοτώθηκε χθες το βράδυ στη σιϊτική επαρχία Κατίφ, στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, όταν η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει διαδήλωση, όπως έγινε γνωστό σήμερα Τρίτη από ιατρική πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το θύμα, ο Αλι αλ-Φέλφελ, δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος και υπέκυψε στο νοσοκομείο.

Πολλά ακόμα άτομα τραυματίστηκαν από πυρά αστυνομικών, οι οποίοι επενέβησαν για να διαλύσουν τη διαδήλωση αυτή, που πραγματοποιήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το θάνατο ενός 19χρονου κατοίκου της περιοχής Σουίκα, του Νάσερ αλ-Μχάιχι, ο οποίος σύμφωνα με κατοίκους σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών.

Ο 19χρονος τραυματίστηκε την Κυριακή κοντά σε ένα αστυνομικό οδόφραγμα στη Σουίκα. Υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ακτιβιστές, ένας νεαρός άνδρας τραυματίστηκε το Σάββατο από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στη σιϊτική περιοχή Αουαμίγια.

Η Αουαμίγια υπήρξε κέντρο ταραχών στις αρχές Οκτωβρίου, κατά τις οποίες 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 11 αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών.

Η πλειοψηφία των περίπου δύο εκατομμυρίων σιϊτών σαουδαράβων ζει στην πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου ανατολική επαρχία Κατίφ, οι κάτοικοι της οποίας διαμαρτύρονται για περιθωριοποίησή τους.