Τη θέση ότι είναι λάθος να αρχίσουν στην παρούσα χρονική στιγμή οι διαδικασίες για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

 Μιλώντας στον Βήμα 99,5 ο κ. Λοβέρδος απέφυγε να πει εάν θα θέσει υποψηφιότητα, είπε ότι δεν πρόκειται να πάρει μέρος στη συζήτηση για την «επόμενη ημέρα», ενώ δεν απέρριψε το μοντέλο διαρχίας, σημειώνοντας ότι «δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, εάν δεν ζυγίσω τα δεδομένα της περίστασης».

«Οι περισσότεροι πολίτες πιστεύουν -και ορθώς κάνουν- ότι η χώρα είναι σε κίνδυνο και το τελευταίο που σκέφτονται είναι ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Λοβέρδος, επισημαίνοντας ότι εάν ξεκινήσουν τώρα οι διαδικασίες τότε θα δημιουργηθούν προβλήματα στην κυβέρνηση.

«Ένας κομματικός σχηματισμός, που είναι ο βασικός πόλος αυτής της κυβέρνησης, εάν μπει αυτή τη στιγμή σε διαδικασίες αλλαγής προέδρου τότε, επειδή τα βασικά του υποψήφια για την προεδρία στελέχη είναι και μέλη αυτής της κυβέρνησης, θα υπάρξει πρόβλημα και μία αναστάτωση που θα περάσει στην κυβέρνηση και μετά στη χώρα».

Ο κ. Λοβέρδος είπε ότι θα «είναι λάθος» να ανοίξουν οι διαδικασίες τώρα και ενώ δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα ζητήματα του προϋπολογισμού και της εκταμίευσης της 6ης δόσης.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να δηλώσει «παρών» στην κούρσα διαδοχής του Γ.Παπανδρέου, ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε εμμέσως τη διαφωνία του.

«Τον άκουσα πάρα πολύ καλά και τον σέβομαι απόλυτα γιατί καθορίζει ο ίδιος, με έναν τρόπο αξιοπρεπέστατο τη στάση του. Εγώ πιστεύω ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει τώρα».

Στην ερώτηση εάν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι δεν θα μπει σε αυτή τη συζήτηση και αρκέστηκε να πει πως «ό,τι γίνεται μέχρι στιγμής και με αφορά είναι αυτό που προκύπτει από μετρήσεις» και όχι από κάποια δήλωσή του ή παρέμβασή του.

Στο εάν συμφωνεί με ένα πιθανό μοντέλο διαρχίας, ο κ. Λοβέρδος φάνηκε να μην το απορρίπτει, σημειώνοντας ότι «δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη αν δεν ζυγίσω τα δεδομένα της περίστασης».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη στάση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά απέναντι στις γραπτές δεσμεύσεις που ζητούν οι Βρυξέλλες, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «θα πρέπει να βρει έναν τρόπο να μην είναι ο ίδιος η αιτία να μην καταφέρει η χώρα να δανειοδοτηθεί εγκαίρως».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook