«Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί εντός της εβδομάδας αλλά και πάλι το σχολείο θα μείνει χωρίς αξιοπρεπή στέγαση» λέει στο Flashnews.gr ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Γερανίου στο νομό Ρεθύμνου Γιάννη Κουτάντος.

Μετά τη δημοσιοποίηση που πήρε το θέμα οι διαδικασίες κινήθηκαν ταχύτερα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι εργασίες αποκατάστασης στο κτίριο του σχολείου θα έχουν ολοκληρωθεί. Η εικόνα όμως που θα μείνει στο χωριό θα πρειλαμβάνει και πάλι ένα σχολείο διασκορπισμένο σε τέσσερα κτίρια γύρω από την πλατεία του Αγίου Γεωργίου, ακατάλληλα τα περισσότερα για μάθημα.

«Μία τάξη συνεχίζει να στεγάζεται στο κτίριο του παλιού ιατρείου, ενώ μία άλλη σε ένα πρώην κοινοτικό γραφείο που χωράνε ίσια ίσα 7 παιδιά και η δασκάλα στέκει όρθια» μας λέει ο κ. Κουτάντος τονίζοντας πως έχει ήδη βρεθεί χώρος για την κατασκευή νέου σχολείου αλλά η χρηματοδότηση έχει κολλήσει.

Στο δημοτικό Σχολείο Γερανίου φοιτούν σήμερα 67 παιδιά. Το σχολείο ξεκίνησε ως μονοθέσιο και τελικά έφτασε να γίνει εξαθέσιο, καθώς είναι από τα λίγα χωριά που έχουν αυξανόμενο αριθμό παιδιών. «Ήδη πολλά από τα παιδιά τα πηγαίνουν  καθημερινά οι γονείς τους στο Ρέθυμνο αφού δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν εδώ και είναι κρίμα γιατί έτσι θα μαραζώσει το χωριό» λέει ο διευθυντής.

Ο πατήρ Νικόλαος, ιερέας του ναού του Αγ. Γεωργίου λέει στο Flashnews.gr: «δεχτήκαμε αμέσως το αίτημα του σχολείου να φιλοξενηθεί μια τάξη στο ναό, που είναι εξάλλου ακριβώς δίπλα. Μου λένε μάλιστα πως και τα παιδιά είναι πιο ήσυχα την ώρα του μαθήματος προφανώς λόγω του ιερού χώρου. Σίγουρα όμως πρέπει να βρεθεί μια οριστική λύση για το σχολείο».

 

Μάριος Διονέλλης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook