Νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των εκλογών δημιουργεί η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου ότι οι πιθανότητες για ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη Βουλή μετατίθεται από τον Δεκέμβριο στον Ιανουάριο.

Σε αυτήν την περίπτωση ο αρχικός προγραμματισμός για κάλπες στις 19 Φεβρουαρίου τροποποιείται εκ των πραγμάτων.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, αναφέρθηκε στο ζήτημα της 6ης δόσης και της νέας δανειακής σύμβασης και μίλησε για τον χρονικό ορίζοντα που προβλέπεται για αυτά.

«Θέλω να ελπίζω ότι όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι το αργότερο στις 29 Νοεμβρίου που είναι η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, οπότε πρέπει να δοθεί το \”πράσινο φως\” για την εκταμίευση της 6ης δόσης για να ξεκινήσουν και διαδικασίες του ΔΝΤ για τη δική του εκταμίευση και προκειμένου να μπορέσουμε να απεμπλέξουμε την διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα, γιατί, κατά τη λογική που διέπει το Ταμείο και κατά τους κανονισμούς του ΔΝΤ, όσο τρέχει το ισχύον πρόγραμμα δεν μπορεί να υποβληθεί αίτηση για το καινούργιο.Πρέπει να αποφασιστεί η εκταμίευση με το παλαιό πρόγραμμα για να υποβληθεί η αίτηση για το καινούργιο. Εάν θέλουμε να έρθει προς ψήφιση το πρόγραμμα με τη μορφή νέας δανειακής σύμβασης, έστω στις αρχές του Ιανουαρίου πλέον, γιατί βλέπω δύσκολο το Δεκέμβριο γιατί εργάσιμες μέρες περιορίζονται – κάθε μέρα χάνουμε πολύτιμο χρόνο για τη χώρα -, πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα και δεν υπάρχουν πλέον εσωτερικές πολιτικές σκοπιμότητες εδώ ή αντιθέσεις. Υπάρχουν οι ζωτικές ανάγκες της χώρας και κανείς δεν μπορεί να παίξει με αυτές» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών.

Η παράταση της ψήφισης της νεάς δανειακής σύμβασης θα ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, καθώς θα επιμηκύνει τον χρόνο ζωής της νέας κυβέρνησης θα μεταθέσει τον χρόνο των πρόωρων εκλογών πέραν της 19ης Φεβρουαρίου.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης, η Λούκα Κατσέλη εξέφρασε αμφιβολίες για την 19η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία των εκλογών, κάνοντας λόγω για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι αν και οι εκλογές είναι ζητούμενο, «καλύτερα να μην λέμε από τώρα ημερομηνίες».

Στον ΒΗΜΑ 99,5 μίλησε για το θέμα και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας πως δεν φαίνεται να ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου σε χρόνο τέτοιο, ώστε να διενεργηθούν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου

«Θα χρειαστούμε τουλάχιστον ένα μήνα περισσότερο, αν όλα πάνε καλά» ανέφερε η κ. Μπακογιάννη.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook