Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», στην αίθουσα «Σταύρος Σ. Νιάρχος» του Μεγάρου Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, η ετήσια εκδήλωση που γίνεται με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.

Επετειακή ομιλία θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως Αθηνών, Γεώργιος Μαριδάκης.

Θα ακολουθήσει ο Αρχιτέκτονας – Μηχανικός Ζαχαρίας Πιστόπουλος, ο οποίος θα μιλήσει με θέμα «Αναφορά στο έργο της επικείμενης αποκατάστασης της Οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου».

Η εκδήλωση θα κλείσει με την αναγόρευση του Ιωάννη Σκαλίδη σε εταίρο του Ιδρύματος.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, στις 11:30, θα γίνει στέψη του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην Πλατεία Ελευθερίας από μαθητές και σπουδαστές της πόλης των Χανίων παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» θα πραγματοποιήσουν τις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν Θεία Λειτουργία και επίσημη Δοξολογία (11:00) στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, ενώ θα ακολουθήσει πομπή για τη μεταφορά της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά. Έπειτα από την τελετή έπαρσης της Σημαίας, ο Δήμαρχος Χανίων Εμμανουήλ Σκουλάκης, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης όπου θα γίνει  παρουσίαση νέων εκθεμάτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook