Τις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του ΟΦΗ έκανε λίγο μετά την επίτευξη της συμφωνίας με την κρητική ομάδα ο Κρίζ Χουγκάζ.

Ο 43χρονος τεχνικός επισήμανε ότι «η ομάδα είχε κάποια ατυχή αποτελέσματα αλλά πρέπει να αποκτήσει την κατάλληλη ψυχολογία για να μπορέσει να βρει τον δρόμο της».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κρίς Χουγκάζ στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΦΗ :

Ποια είναι η άποψή σας σχετικά με τον ΟΦΗ ;

«Είχε ατυχή αποτελέσματα. Δεν έχω όμως σαφή εικόνα. Θέλω να δω από κοντά την ομάδα. Πρέπει να δραστηριοποιηθούμε όλοι, ώστε έχοντας την κατάλληλη ψυχολογία, να μπορέσει η ομάδα να βρει το δρόμο της».

Είχατε αγωνιστεί σε αυτήν την ομάδα ως παίκτης την περίοδο 2000-2001 .Τι σημαίνει για εσάς ΟΦΗ ;

«Από το Ηράκλειο και από τον ΟΦΗ, έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Εδώ γέννησε η σύζυγός μου τα (δίδυμα) παιδιά μου, ενώ είχα και πολύ καλές σχέσεις με τους ανθρώπους του νησιού και αναμνήσεις. Ξέρω την δυναμική της ομάδας και του κόσμου ιδιαίτερα. Ο ΟΦΗ με τον κόσμο που έχει την διοίκηση και τους παίκτες, είναι ομάδα που πληροί όλες τις προδιαγραφές».

Κατά την διάρκεια της παρουσίας σας άλλες ομάδες ,οι παίχτες εμφανίσθηκαν ψυχωμένοι και έτοιμοι να παλέψουν για την νίκη σε αντίθεση με ότι είχαν παρουσιάσει μέχρι τότε. Πως το δικαιολογείτε ;

"Η αρχή είναι αυτή. Η δουλεία του παίκτη είναι αυτή. Να μπαίνει στο παρκέ και να τα δίνει όλα .Να είναι ψυχωμένοι. Αυτό είναι η βασική αρχή του μπάσκετ. Τον ίδιο δρόμο ακολουθώ κι εγώ. Μέσα από την δουλειά θα βγάλουμε όλα τα στοιχεία εκείνα που χρειάζεται μια ομάδα. Η εικόνα πάντως που θα βγάζει ομάδα θα έχει αγωνιστικότητα, ψυχή και πάθος. Το μπάσκετ το αγαπώ και θέλω να δώσω όλο μου τον εαυτό».

Πότε θα σας δούμε στο Ηράκλειο ;

«Το μεσημέρι θα είμαι στην προπόνηση» .