Επιστολή με την οποία στέλνουν σήμα SOS στον πρωθυπουργό κ.Λουκά Παπαδήμο, απέστειλαν οι κάτοικοι των Αντικυθήρων, οι οποίοι εδώ και έναν μήνα είναι αποκλεισμένοι βιώνοντας χειρότερες καταστάσεις από εκείνες που ζούσαν οι πρόγονοί τους, όταν η συγκοινωνία του μικρού νησιού γινόταν με ιστιοφόρα.

Ο λόγος είναι η διακοπή των δρομολογίων του ΕΓ/ΟΓ πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» της ΛΑΝΕ, στην άγονη γραμμή Κίσσαμος – Αντικύθηρα-Κύθηρα-Μονεμβασιά-Πειραιάς.

Σύμφωνα με τους κατοίκους η διακοπή των δρομολογίων οφείλεται στο ότι δεν έχουν καταβληθεί τα χρήματα από το κράτος στην ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία με την σειρά της έχει έλθει σε πλήρη αδυναμία καταβολής του κόστους του πετρελαίου και των μισθών των πλοίων.

Από την πλευρά της η ΛΑΝΕ έχει ανακοινώσει πως το πλοίο, από την 1/11 έως τις 11/12 θα βρίσκεται σε ετήσια εγκεκριμένη ακινησία.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr και τα δύο είναι σωστά. Δηλαδή, το κράτος δεν έχει πληρώσει στην ΛΑΝΕ την επιδότηση για την άγονη γραμμή, η εταιρεία δεν μπορεί να αναλάβει η ίδια το κόστος των δρομολογίων και έτσι άσκησε το δικαίωμά της για να θέσει σε ετήσια εγκεκριμένη ακινησία το πλοίο.

Μάλιστα, η ακινησία λήγει στις 11/12, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εάν δεν λυθεί το πρόβλημα με την καταβολή των οφειλόμενων από το κράτος χρημάτων, δεν αποκλείεται αυτή να παραταθεί.

Το αποτέλεσμα θα είναι οι 45 ακρίτες των Αντικυθήρων να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα αποκλεισμένοι, και στερούμενοι τα στοιχειώδη, καθώς όπως εξηγούν και στην επιστολή τους προς τον κ.Παπαδήμο, ένα τοπικό πλοίο που συνδέει τα Αντικύθηρα με τα Κύθηρα και την Νεάπολη μια φορά την εβδομάδα,εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες που συνήθως είναι κακές.

Οι Αντικυθηριώτες ζητούν την άμεση ευαισθητοποίηση του Πρωθυπουργού έτσι ώστε να καταβληθούν οι οφειλόμενες από το κράτος επιδοτήσεις και να ξεκινήσουν και πάλι, έστω και μετά τις 11/12 τα δρομολόγια του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Η επιστολή των κατοίκων των Αντικυθήρων στον Πρωθυπουργό

\"\"
\"\"
\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook