Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην Περαία Θεσσαλονίκης από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Θερμαϊκού δύο άντρες ηλικίας 49 και 44 ετών καθότι εμπορεύονταν λαθραία πετρέλαιο το οποίο μετέφεραν σε βυτιοφόρο ιδιοκτησίας του 49χρονου.

Όπως διαπιστώθηκε από έλεγχο που έγινε, οι συλληφθέντες δεν είχαν τα απαιτούμενα συνοδευτικά-παραστατικά έγγραφα διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης που μετέφεραν με το εν λόγω βυτιοφόρο, ενώ ο ιδιοκτήτης του φορτηγού στερούταν πιστοποιητικού μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων, καθώς και άδειας πωλητή πετρελαίου.

Επίσης, εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης συνολικού βάρους 1,4 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκε το βυτιοφόρο αυτοκίνητο ως μέσο διακίνησης λαθρεμπορεύματος, καθώς και 3.220 λίτρα πετρελαίου ως λαθρεμπόρευμα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ στη σύλληψη ενός 53χρονου προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 5 ετών για λαθρεμπορία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με τους δασμούς, φόρους και επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο, να ανέρχονται στο ποσό των 30.000 Ευρώ και άνω, καθώς επίσης και για κατοχή λαθρεμπορευμάτων και ηθική αυτουργία σε λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook