Εικοσιτετράωρη απεργία για την 1η Δεκεμβρίου εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη, κατά του νέου προϋπολογισμού του 2012 που αναμένεται να ψηφίσει η νέα κυβέρνηση συνεργασίας.

«Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική που αφήνει πίσω της κοινωνικά κουφάρια τόσο εμείς θα είμαστε σταθερά απέναντι γιατί στρατηγικά διαφωνούμε και με κάθε τρόπο θα εναντιωνόμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοινωσή της, αντιδρώντας στα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας και περικοπής των κοινωνικών παροχών που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012, κατ\’ απαίτηση του μνημονίου, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Η απεργία αυτή, επισημαίνει η ΓΣΕΕ, είναι μία αγωνιστική απάντηση στην συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική των εφεδρειών/απολύσεων, της περικοπής και ανατροπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των ΒΑΕ, καθώς και των νέων φορολογικών βαρών κατά των εργαζομένων.

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα «με στόχο την αλλαγή της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να εντείνει την ύφεση, να αυξάνει δραματικά την ανεργία, το χρέος, τα ελλείμματα, τις κοινωνικές ανισότητες και τη φτώχεια».

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιδρούν στη «μνημονιακή» πολιτική και στο νέο «μνημονιακό» προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει τα αντεργατικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνόμου, επιτείνοντας ταυτόχρονα τη φορο-λεηλασία σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων.

Πέραν της γενικής Απεργίας η ΑΔΕΔΥ προχωρά την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη συγκέντρωση, αποφάσισε την κήρυξη δίωρης στάσης εργασίας την ημέρα αυτή από 13:00 έως τη λήξη του ωραρίου, στην Αθήνα.

Την ίδια μέρα θα επιδοθεί στην πορτογαλική πρεσβεία ψήφισμα συμπαράστασης στους Πορτογάλους συναδέλφους-εργαζόμενους στο πορτογαλικό Δημόσιο, οι οποίοι εκείνη την ημέρα θα βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook