«Επίσημη πρώτη» την Τρίτη στα δισκοπωλεία για το πολυαναμενόμενο άλμπουμ με ναπολιτάνικες μπαλάντες σε στίχους Σίλβιο Μπερλουσκόνι και μουσική-ερμηνεία Μαριάνο Απικέλα. Ο δίσκος με τον τίτλο Il vero amore περιλαμβάνει 11 κομμάτια υπογεγραμμένα από τον Καβαλιέρε, περιλαμβανομένου του Quann\’ o\’ core σε… συρτάκι version. Είναι ο τέταρτος δίσκος του Μαριάνο Απικέλα με τη συνδρομή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στην πορεία μίας μακράς φιλίας που ξεκίνησε με τους δύο να τραγουδούν ντουέτο σε κρουαζιερόπλοια.

«Θέλω να ευχαριστήσω ένα πρόσωπο πολύ αγαπητό και ιδιαίτερο για εμένα, που δεν θα πάψω ποτέ να ευχαριστώ έως την τελευταία ημέρα της ζωής μου, τον πρόεδρο Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ευχαριστώ που έγραψες ακόμη μία φορά στίχους αγάπης στη μουσική μου» γράφει ο Μαριάνο Απικέλα στο άλμπουμ που κυκλοφόρησε την Τρίτη.

Το cd Il vero amore είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει αρχικά τον Σεπτέμβριο, αλλά τελικά πήρε αναβολή προφανώς για πολιτικούς λόγους, σύμφωνα με την ιταλική Ansa. Ίσως δεν θα ήταν η καλύτερη συγκυρία να κυκλοφορήσουν οι ναπολιτάνικες μπαλάντες αγάπης εν μέσω του χάους στην οικονομία και με τη\"\"ν κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μπερλουσκόνι στο χείλος του γκρεμού.

Ο Απικέλα διαψεύδει ότι υπήρξε πολιτική πρόθεση, λέγοντας ότι οι λόγοι της καθυστέρησης ήταν αποκλειστικά τεχνικής φύσεως. Πάντως σε κάθε περίπτωση το άλμπουμ τουλάχιστον κυκλοφόρησε εγκαίρως για να προλάβει τις χριστουγεννιάτικές πωλήσεις… Αν και πλέον δεν υπογράφεται από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, αλλά τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό της Ιταλίας.

Η φιλία Μπερλουσκόνι-Απικέλα μετρά χρόνια, δεκαετίες πριν όταν οι δυο τους τραγουδούσαν ντουέτο σε κρουαζιερόπλοια πριν χτίσει ο Καβαλιέρε την αυτοκρατορία του.

Το 2002 ο Μπερλουσκόνι έκανε το ντεμπούτο του στο τραγούδι συνεργαζόμενος με τον Μαριάνο Απικέλα στον δίσκο Meglio \’na Canzone, που περιείχε και πάλι ναπολιτάνικες μπαλάντες και πούλησε 20.000 αντίτυπα.

Ένα χρόνο αργότερα Μπερλουσκόνι και Απικέλα έκαναν… καντάδα στην σύζυγο του τότε πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ στη Σαρδινία. Οι φωτογραφίες της εποχής έγιναν διάσημες, καθώς ο Μ\"\"περλουσκόνι φορούσε τότε μία εντυπωσιακή μπαντάνα α αλα πειρατικό στυλ, καθώς όπως αργότερα αποκάλυψε είχε υποβληθεί σε εμφύτευση μαλλιών.

Τα κομμάτια του άλμπουμ: Ma se ti perdo – Quann\’ o\’ core – Se tu non fossi tu – Stay With me – Che vuò fà – C\’è amore – Musica – Cantanno Cantanno – Cascasse il mondo – Quann\’ o\’ core (sirtaki version) e C\’è amore (fiesta version).

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook