Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κάνει γνωστό στους παραγωγούς πατάτας του Νομού, αλλά και σε όλους τους «ερασιτέχνες καλλιεργητές» τα εξής:

Διαπιστώθηκε για πρώτη φορά στην Χώρα, ο επιβλαβής οργανισμός Synchytrium Endobioticum που προκαλεί την ασθένεια γνωστή και ως «καρκίνωση της πατάτας» σε δείγμα φυτών πατάτας με κονδύλους από καλλιέργεια πατάτας στην περιοχή Δ.Δ. Περιθωρίου του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

Ο επιβλαβής οργανισμός Synchytrium Endobioticum, είναι επιβλαβής οργανισμός καραντίνας και σύμφωνα με το ΠΔ 365/2002 (ΦΕΚ 307 Α΄/ 2002) σε συμμόρφωση προς την οδηγία 69/464/ΕΟΚ του συμβουλίου καθορίζοντας μέτρα εξάλειψης.

Τα μέτρα αυτά, καθώς επίσης και άλλοι επιβλαβείς οργανισμοί καραντίνας που αφορούν τη καλλιέργεια πατάτας, θα παρουσιαστούν σε ενημερωτική συνάντηση των παραγωγών της περιοχής Ασκύφου Σφακίων στις 25/11/2011 Ημέρα Παρασκευή και ώρα 5 μμ στην αίθουσα «Αθητάκη Ευαγγελία» στη περιοχή Γωνί του Οροπεδίου Ασκύφου.

Ομιλητής θα είναι ο Γεωπόνος του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Παντελής Βογιατζάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook