Την πρώτη του προπόνηση ως τεχνικός της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ έκανε την Τρίτη το απόγευμα ο νέος προπονητής της κρητικής ομάδας Κρίς Χουγκάζ.

Ο 43χρονος τεχνικός που επέστρεψε στην Κρήτη μετά από 11 χρόνια για να φορέσει την φόρμα του προπονητή στις δηλώσεις που έκανε στους εκπροσώπους του τύπου λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης τόνισε ότι «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιστρέφω σε γνώριμα λημέρια και σε γνώριμα πρόσωπα. Είμαι μεγάλη χαρά που φοράω ξανά τη φανέλα του ΟΦΗ, αυτή τη φορά από τη θέση του προπονητή. Η ομάδα είναι σε μια φάση που πρέπει να έχει άμεση βελτίωση και θέλω στο πρώτο διάστημα να γνωρίσω καλύτερα τους παίκτες μας και να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους μας».

Για τη φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα, ανέφερε: «Αυτό που θέλω να επισημάνω, είναι κάτι που είχα και σαν παίκτης. Να είναι οι παίκτες μου έτοιμοι και να είναι μαχητές. Ο παίκτης πρέπει να έχει κίνητρο όταν μπαίνει μέσα στο γήπεδο και να ακολουθεί πάντα τις οδηγίες της τακτικής, να βοηθά μόνος του τον εαυτό του και με τη βοήθεια των συμπαικτών του και του προπονητικού επιτελείου, να δίνει το 100% για τη νίκη της ομάδας».
Σε ότι έχει να κάνει με την ψυχολογία των παικτών που αναλαμβάνει και το πώς μπορεί να την αλλάξει, είπε: «Η ψυχολογία και τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι κάτι που το έχουν όλες οι ομάδες. Δεν έχει κάποιο πρόβλημα ο ΟΦΗ που δεν το έχουν και άλλες ομάδες και δεν μπορεί να λυθεί. Την καλή ψυχολογία θα την δημιουργήσουμε εμείς μόνοι μας, ο καλύτερος που μπορεί να βοηθήσει τον κάθε ένα είναι ο ίδιος του ο συμπαίκτης και η πειθαρχία στην ομάδα. Από εκεί αντλούμε δύναμη και είναι κάτι που πρέπει να υπάρχει στην ομάδα και να ακολουθούνται οι αρχές που θαθέσουμε».

Απαντώντας στο αν τον βοηθήσει το γεγονός ότι συναντά στην ομάδα γνωστά σε αυτόν πρόσωπα από τη διοίκηση, υπογράμμισε: «Είναι κάτι ευχάριστο και χαίρομαι που συναντώ άτομα με τα οποία είχα συνεργαστεί και σαν παίκτης όταν ήμουν στον ΟΦΗ. Γνωρίζω πρόσωπα και καταστάσεις και θεωρώ ότι όλοι θέσουν να δώσουν το καλύτερό για την ομάδα». Ενώ για τους στόχους που θα έχει: «Ο πρώτος και σημαντικότερος στόχος για εμένα είναι να γίνουμε η δυνατή ομάδα που θέλω να έχουμε, ξεκινώντας από την εικόνα που θα έχουμε στο Ηράκλειο και στη συνέχεια παιχνίδι με παιχνίδι θα μπορέσουμε να ξέρουμε που πηγαίνουμε».
Στη συνέχεια ο Κρίς Χουγκάζ αναφέρθηκε στην εικόνα που έχει τόσο για τη νέα του ομάδα, όσο και για την κατηγορία, λέγοντας: «Γνωρίζω τους παίκτες της ομάδας, αλλά λόγω του ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα, θέλω να δω κάποια παιχνίδια ώστε να έχω μια πληρέστερη ομάδα της φετινής εικόνας της ομάδας. Ξέρω το πρωτάθλημα ότι είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό, αλλά θέλω λίγο χρόνο ακόμα για να μπορέσω να έχω μια πιο σαφή εικόνα».

Τέλος για τις δυσκολίες που θα έχει αναλαμβάνοντας μια ομάδα στη μέση της αγωνιστικής χρονιάς, τόνισε: «Ο προπονητής από την πρώτη ημέρα θα πρέπει να δώσει τις αρχές του, από εκεί και πέρα όταν έρχεσαι στην ομάδα στα μέσα της σεζόν σημαίνει ότι πας σε μια ομάδα που έχει πρόβλημα. Πρέπει να μπούμε σε μια σωστή γραμμή και από εκεί και πέρα οι παίκτες μου έχουν τη δυνατότητα και το ταλέντο να κάνουν ένα καλό σύνολο. Τα παιδιά που υπάρχουν στην ομάδα είναι όλα αξιόλογα και έχουν το ταλέντο να κάνουν μια πολύ καλή ομάδα».

«Θέλω να έχετε καλή αγωνιστική και εξωαγωνιστική συμπεριφορά»

Το νέο προπονητή παρουσίασε στους παίκτες της ομάδας ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης παρουσία των υπεύθυνων του τμήματος μπάσκετ Μανόλη Σφακιανάκη και Μάνου Ξημέρη.

Μιλώντας προς τους παίκτες ο Βασίλης Ξημέρης, έπλεξε το εγκώμιο του απερχόμενου τεχνικού Βαγγέλη Βλάχου, λέγοντας ότι είναι ένας άνθρωπος που βοήθησε αρκετά την ομάδα στο διάστημα που ήταν στην τεχνική της ηγεσία, αλλά οι συνθήκες οδήγησαν τις δύο πλευρές στη λύση της συνεργασίας τους. Τόνισε με αυστηρό ύφος στους παίκτες της ομάδας ότι θέλει να έχουν άψογη αγωνιστική αλλά και εξωαγωνιστική συμπεριφορά, καθώς τα μηνύματα που εισπράττει δεν είναι θετικά και δεν θα συγχωρήσει κρούσματα απειθαρχίας.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον νέο προπονητή τους είπε ότι είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος που έχει φορέσει τη φανέλα της ομάδας και μπορεί να τους βοηθήσει να φτάσουν την ομάδα ψηλά. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για τον χαρακτήρα του, όσο και για την προπονητική του ικανότητα και ζήτησε δουλειά, ώστε όλοι μαζί να κάνουν το καλύτερο για την ομάδα.

Στην ομιλία προς τους νέους του παίκτες ο Κρις Χουγκάζ ανέφερε ότι ξέρει καλά το ταλέντο και την ποιότητα όλων στην ομάδα και τους ζήτησε να το βγάζουν σε κάθε αγώνα στον αγωνιστικό χώρο. Τους είπε ότι το μπάσκετ είναι όλη τους η ζωή και όχι μόνο οι ώρες τις προπόνησης ή του αγώνα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουν για να έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook