Το ανανεωμένο Sedici, νέες εκδόσεις για το 500 και εκπλήξεις από την Abarth αποτελούν τα όπλα με τα οποία θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Μπολώνια το Fiat Group.

H έκθεση αυτοκινήτου της Μπολώνια έχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον, παρόλο που δεν θεωρείται και η σημαντικότερη της Ευρώπης. Φέτος λαμβάνει χώρα 3 με 13 Δεκεμβρίου στην ιταλική πόλη και όπως είναι λογικό αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον όμιλο Fiat να δείξει δυναμική αφού «παίζει εντός έδρας». Έτσι λοιπόν, από την παρουσία του ιταλικού ομίλου στην έκθεση ξεχωρίζουμε το ανανεωμένο Sedici, την έκδοση Nation Limited Edition του 500 αλλά και 4 νέες εκδόσεις-εκπλήξεις από την Abarth.

Το ανανεωμένο Fiat Sedici

Η τελευταία φορά που το Sedici της Fiat έλαβε μια ανανέωση ήταν το 2009. Τότε, όμως, πέραν των αισθητικών αλλαγών, υπήρξαν και τεχνικές τροποποιήσεις, με την κυριότερη να αφορά στην αύξηση της απόδοσης και τον περιορισμό της κατανάλωσης του 1.600άρη κινητήρα βενζίνης.

\"http://www.autotriti.gr/jpg/autotriti/390/NEWS/sedici%20fl.jpg\"

Φαίνεται, όμως, πως η ιταλική εταιρεία φύλαγε ορισμένες ακόμα «πινελιές», τις οποίες θα δούμε στο μοντέλο που θα διατίθεται από το 2012. Οι κυριότερες εξωτερικές αλλαγές του ανανεωμένου μοντέλου αφορούν στην ανασχεδίαση των καθρεφτών, οι οποίοι ενσωματώνουν τα φλας και είναι βαμμένοι σε ένα μεταλλικό γκρι χρώμα. Νέα προσθήκη στην παλέτα των χρωμάτων αποτελεί το βυσσινί (Purple Rebel) χρώμα, στο οποίο απεικονίζεται το Sedici στις φωτογραφίες. Οι αλλαγές της εξωτερικής εμφάνισης ολοκληρώνονται με τις νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου. Tέλος, η Fiat ισχυρίζεται πως έχει εμπλουτίσει τον στάνταρ εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων- ESP, ένα νέο MP3 player και ένα πολυσύστημα ψυχαγωγίας και πλοήγησης με 5ιντση οθόνη αφής.

\"http://www.autotriti.gr/jpg/autotriti/390/NEWS/sedici%20fl-3.jpg\"
Moντέρνο παραμένει και το εσωτερικό του ανανεωμένου Fiat Sedici.

To Fiat 500 Nation Limited Edition
Aκόμα μια ενδιαφέρουσα έκδοση του 500, τόσο για τις κάμπριο όσο και για τις χατσμπακ εκδόσεις του, οι οποίες είναι βαμμένες σε μια συγκεκριμένη μπλε απόχρωση με αστέρια και ειδικά σχεδιασμένες ρίγες να διακοσμούν το αμάξωμά του. Τα ίδια χαρακτηριστικά, αλλά λευκό αμάξωμα και κόκκινης απόχρωσης οροφή συναντάμε και στο ανοιχτό 500 Nation.

Αbarth μέχρι 205 ίππους

Δυναμική όπως πάντα, η Abarth θα συγκεντρώσει τα βλέμματα των επισκεπτών της έκθεσης. Και πως να μη γίνει αυτό άλλωστε αφού ο διάσημος βελτιωτικός οίκος θα δείξει τα άκρως ελκυστικά 595 Τurismo και Competizione που κάτω από το καπό τους φιλοξενούν μοτέρ 1,6 λίτρων τούρμπο με ισχύ ρυθμισμένη στους 160 ίππους. Εντύπωση προκαλεί και το Abarth 695 Assetto Corse των 205 ίππων, ενώ το πακέτο ολοκληρώνεται με το εκρηκτικό Punto Scorpione των 180 ίππων. Τέλος, η Abarth θα δείξει για πρώτη φορά και ένα πακέτο «οπτικής» αναβάθμισης για τις απλές εκδόσεις TwinAir του Fiat 500.
\"\"
To Αbarth Asseto Corsε είναι ίσως το πιο αγριεμένο 500 που υπάρχει…
\"\"
Το ιδιαίτερο Punto Scorpione φέρει μοτέρ 1,4 λίτρων με 180 ίππους.

(autotriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook