Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι αναφέρθηκε στην στρατηγική της χώρας του για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

«Η Ιταλία, σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνησή της, θα προχωρήσει σε μεγαλύτερο βάθος, σε ότι αφορά τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις», είπε, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι «με την έκφραση \’σε βάθος\’ εννοεί με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα».

Ο νέος ιταλός πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι «θεωρεί σημαντικό να μην υπάρξουν διχασμοί ανάμεσα στην Ευρωζώνη και την υπόλοιπη Ευρώπη, διότι υφίστανται ισχυρά κοινά συμφέροντα, κάτι που υποστηρίζει και ο πρόεδρος της Κομισιόν».

Σχετικά με τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού ως το 2013, ο ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός εξήγησε ότι κατά την συνομιλία του με τον Μπαρόζο αναφέρθηκε στο όλο θέμα, μόνο σε γενικές γραμμές καθώς που θα συζητήσει τα «ειδικότερα αυτά θέματα την Παρασκευή, στην Ρώμη με τον επίτροπο νομισματικών υποθέσεων, Όλι Ρεν».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την μεριά του υπογράμμισε ότι «η πρόκληση που περιμένει τον Μόντι είναι τεράστια και η ευθύνη ιστορική».

Σε ό,τι αφορά την στάση των αγορών, τέλος, ο Μπαρόζο συμπλήρωσε ότι «δεν περίμενε θαύματα» αλλά υπέδειξε τρία βασικά σημεία της στρατηγικής με την οποία η Ιταλία θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση: πρωτογενές πλεόνασμα, αποφασιστική εφαρμογή των μέτρων που ανακοινώθηκαν και συνεχής προσπάθεια για την αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook