Μυρίζει \”μπαρούτι\” στην κατάληψη του Κέντρου Έκδοσης Εντολών Διακοπής της ΔΕΗ από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, καθώς δεν τελεσφόρησαν οι διαπραγματεύσεις με τον εισαγγελέα που μετέβη στον Χολαργό.

Πάντως, το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος επικοινώνησε με τον εισαγγελέα και του διεμήνυσε ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί παρά την διορία που είχε δοθεί μέχρι τις 21.00.

Αποτέλεσμα της κατάληψης είναι να μην μπορούν γενικότερα να εκδοθούν λογαριασμοί ρεύματος από την κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού και πλέον φαίνεται ότι αναζητούνται τρόποι ούτως ώστε να λειτουργήσει η διαδικασία έκδοσης λογαριασμών χωρίς να εκδίδονται και εντολές για διακοπή της ηλεκτροδότησης, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι βέβαιο πως είναι εφικτό.

Ήδη, τα στελέχη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλούν κόσμο και εργαζομένους στην κατάληψη, ενώ επί τόπου βρίσκονται ήδη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο σημείο βρέθηκε το βράδυ και η Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα η οποία έκανε λόγο για ένα
\”βαθιά άδικο\” νόμο.

\”Ο νόμος μπορεί να λέει ότι λέει αλλά ένας νομός που είναι τόσο βαθιά άδικος, που δεν αφορά μόνο τους εργαζομένους στη ΔΕΗ αλλά ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού που καλείται να πληρώσει ένα άδικο και παράνομο φόρο δεν πρέπει να ψηφίζεται\”, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα και προσθέσε \”Είναι άδικο
να ψηφίζονται τόσο βαθιά άδικοι νόμοι και να τους εφαρμόζουμε γιατί όχι μόνο θα πεινάσουμε αλλά θα πάμε και ακλάφτοι και θα μας λένε ότι μας αρέσει κιόλας\”.

Πάντως, οι αστυνομικές δυνάμεις παραπέμπουν το θέμα στον εισαγγελέα …



protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook