Ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ο πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν πριν από τα τέλη του Ιουνίου στην Αίγυπτο κατήγγειλε τη «σφαγή» που διαπράττεται στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου.

«Δακρυγόνα που περιέχουν παραλυτικά αέρια και πραγματικές σφαίρες χρησιμοποιήθηκαν κατά των πολιτών στην πλατεία Ταχρίρ. Αυτό είναι σφαγή», δήλωσε σε μήνυμά του στο Twitter.

Τέταρτη ημέρα, χθες, των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών στην πλατεία του Καΐρου, το κυβερνών Ανώτατο Συμβούλιο των ενόπλων δυνάμεων διεξήγαγε συνεδρίαση με τη συμμετοχή αρκετών πολιτικών κινημάτων.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ καταδίκασαν τη βία εναντίον των διαδηλωτών στην πλατεία Ταχρίρ.

«Καταδικάζουμε τη χρήση υπερβολικής βίας από την αστυνομία και καλούμε επειγόντως την αιγυπτιακή κυβέρνηση να επιδείξει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση, να επιβάλει πειθαρχία στις δυνάμεις της και να προστατεύσει τα οικουμενικά δικαιώματα όλων των Αιγυπτίων να διαδηλώνουν και να εκφράζονται ειρηνικά», δήλωσε η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νούλαντ.

Τριάντα νεκροί είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός συγκρούσεων που έχουν ξεσπάσει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία και έχουν επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook