Διέξοδο στο ζήτημα της έγγραφης δέσμευσης για εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης και μετά τις εκλογές, που αποτελεί προαπαιτούμενο για να ξεμπλοκάρει η 6η δόση αναζητούν στην ΝΔ. Οι ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται έχουν προβληματίσει ιδιαίτερα τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος πάντως αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών, φαίνεται ότι βρίσκεται σε ρότα συμβιβαστικής φόρμουλας.

Σύμφωνα με το Βήμα, όπως μεταδίδουν τακτικοί συνομιλητές του, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν εμφανίζεται αποφασισμένος να φθάσει στα άκρα την υπόθεση.

Το βασικό στοιχείο όμως που κυριαρχεί στις συζητήσεις στο επιτελείο του κ. Σαμαρά, είναι αυτή η συμβιβαστική φόρμουλα να καλύψει και το κόμμα, ώστε να μην εμφανιστεί ο πρόεδρος της ΝΔ πως υποχωρεί, ενώ  ταυτόχρονα να ικανοποιήσει τους εταίρους ώστε να εκταμιεύσουν τα χρήματα της 6ης δόσης.

Γι\’ αυτό και όσα κορυφαία στελέχη βρίσκονται κοντά του, αγνοώντας τις ακραίες φωνές και τα υποτιμητικά σχόλια, επιμένουν ότι θα βρεθεί σύντομα λύση που δεν θα προσβάλλει κανέναν.

Οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά αναφέρουν ότι βάση της συμβιβαστικής φόρμουλας είναι η επιστολή προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Αυτό που ζητείται από τον πρόεδρο της ΝΔ είναι να δεσμευθεί για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης και μετά την Παπαδήμο εποχή, δηλαδή μετά τις εκλογές, κάτι που στην επιστολή προς το ΕΛΚ δεν υπάρχει.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε χθες, Τρίτη, ότι οι Βρυξέλλες αναμένουν τις έγγραφες δεσμεύσεις έως την ερχόμενη Τρίτη. Εάν το θέμα δεν έχει ξεκαθαριστεί έως τότε, δεν θα εκταμιευθεί η 6η δόση.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook