ΜΥΘΟΣ

Η απουσία της ζάχαρης από διάφορα προϊόντα light, όπως τα αναψυκτικά και οι τσίχλες προκαλεί την λανθασμένη εντύπωση ότι αποτελούν μια ασφαλή επιλογή για την στοματική μας υγεία. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «British Dental Journal» υποστηρίζει ότι τα προϊόντα από τα οποία απουσιάζει η ζάχαρη, αν και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης τερηδόνας, συχνά περιέχουν οξειδωτικά πρόσθετα τα οποία αυξάνουν την οξύτητα στη στοματική κοιλότητα και οδηγούν σταδιακά σε διάβρωση της αδαμαντίνης των δοντιών.

Παγωμένου Ελευθερία 
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα