Την αντίθεση του στο ειδικό τέλος ακινήτων το περίφημο χαράτσι εξέφρασε χθες ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίαση τους στην οποία υπήρξε και παρέμβαση πολιτών.

Επίσης το δημοτικό συμβούλιο μέσω σχετικού ψηφίσματος που εξέδωσε τάσσεται υπέρ των  σχετικών προσφυγών  στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ συμπαραστέκεται στους δημότες που έχουν πρόβλημα και διαθέτει τη νομική υπηρεσία του δήμου σε συνεργασία με το δικηγορικό σύλλογο Χανίων προκειμένου να παράσχει κάθε νομική βοήθεια σε οποίο δημότη έχει ανάγκη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος αναφέρει:

".1. Καταδικάζει την πολιτική της ανεξέλεγκτης επιβολής φόρων και περικοπών

2. Εκφράζει τη σαφή αντίθεσή του και στην επιβολή του εκτάκτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών αλλά και στην είσπραξή του μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ με την απειλή της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

3. Ζητά από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών την άμεση ανάκληση του νόμου που σε κάθε περίπτωση είναι δυσβάσταχτος και κοινωνικά άδικος, ειδικά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

4. Συντασσόμενο με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνία, προτείνει στα κεντρικά όργανα της αυτοδιοίκησης να συντονίσουν τις προσπάθειες, ώστε όλοι οι Δήμοι να παραμείνουν κλειστοί την 2α Δεκεμβρίου, ημέρα εκδίκασης στο ΣτΕ και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την 2α Δεκεμβρίου.

5. Αποφασίζει να παρέμβει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά τη δικάσιμο της 2ας Δεκεμβρίου 2011 και σε κάθε μετ’ αναβολή δικάσιμο, προκειμένου να ακυρωθεί ο σχετικός νόμος ως παράνομος και αντισυνταγματικός και εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου ή αυτόν τον δικηγόρο που θα ορίσει ο Πρόεδρος, να παραστεί στο ΣτΑ και να ασκήσει την παρέμβαση.

6. Ο Δήμος Χανίων συμπαριστάμενος στους δημότες και με σκοπό να αποφευχθεί η διακοπή ρεύματος, διαθέτει τη νομική υπηρεσία του Δήμου σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων να παράσχει νομική βοήθεια σε όποιο δημότη έχει ανάγκη και ζητά από τη ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε καμιά διακοπή.

7. Αποφασίζει το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στα συναρμόδια Υπουργεία, τη διοίκηση της ΔΕΗ, την ΚΕΔΚΕ, την ΠΕΔ Κρήτης, τους κοινωνικούς φορείς και να δημοσιοποιηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης."