Προδοσία εξαιτίας της αναξιοπιστίας του έριξε τον γιο του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ Αλ Ισλάμ, στα χέρια των δυνάμεων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου! Σύμφωνα με τον Γιουσέφ Σάλεχ Αλ Χοτμανί, τον οδηγό που προσέλαβε ο Σαΐφ για να τον βγάλει από τη Λιβύη, ο… καμηλιέρης που ήθελε να πάει στα σύνορα με την Τυνησία και τον Νίγηρα του πρόσφερε αμοιβή ένα εκατομμύριο ευρώ για να τον βγάλει από την έρημο.

Σύμφωνα με το Έθος, ο Χοτμανί όχι μόνο δεν πείστηκε ότι θα πάρει τόσα λεφτά για τη δουλειά, αλλά έστησε και ενέδρα σε συνεργασία με τις δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου όταν κατάλαβε ότι κινδύνευε η ζωή του. Αφού πρώτα έκανε τον Σαΐφ Αλ Ισλάμ να τον εμπιστευτεί, ήρθε σε επαφή με τους ανθρώπους του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου και τους όρισε ένα μέρος στην έρημο περιτριγυρισμένο από βουνά για να στηθεί η ενέδρα με την οποία τελικά ο Σαΐφ συνελήφθη.

Η εξομολόγηση του προδότη Χοτμανί, πάντως, επισκιάστηκε χθες από το ταξίδι στη Λιβύη του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Λουίς Μορένο Οκάμπο, κατά το οποίο έγινε γνωστό ότι ο Σαΐφ θα δικαστεί στη Λιβύη, στην οποία όμως οι θεσμοί εξαιτίας της κατάστασης είναι κάτι παραπάνω από αναξιόπιστοι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook