Συγκλονισμένη είναι η γαλλική κοινή γνώμη από την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας 13χρονου κοριτσιού από 17χρονο μαθητή του σχολείου της.

Στο στόχαστρο των γονιών και της εισαγγελίας βρίσκεται το ιδιωτικό σχολείο Σεβενόλ στη νότια Γαλλία, το οποίο δέχθηκε την εγγραφή του 17χρονου δράστη, παρόλο που στο παρελθόν είχε ήδη εκτίσει ποινή κάθειρξης τεσσάρων μηνών για απόπειρα βιασμού ενός άλλου κοριτσιού. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν, δήλωσε ότι η μεταρρύθμιση της ποινικής νομοθεσίας για τους ανηλίκους θα είναι προτεραιότητα στις επόμενες εκλογές (2012), ενώ ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Φιγιόν, ζήτησε να μην είναι δυνατή η εγγραφή σε σχολείο ενός μαθητή ο οποίος βρίσκεται σε δικαστική επιτήρηση, αν δεν είναι πλήρως ενημερωμένος ο διευθυντής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός δράστης ομολόγησε ότι βίασε, σκότωσε και έκαψε την 13χρονη Ανές Μαρέν, αφού πρώτα την είχε παρασύρει σε δάσος στην περιοχή του Ανω Λίγηρα. Το κορίτσι παρέμενε εξαφανισμένο από την περασμένη Τετάρτη, μέχρι να ανακαλυφθεί απανθρακωμένο το πτώμα του στις 18 Νοεμβρίου.

Οι γονείς δήλωσαν ότι η κόρη τους θα ήταν ζωντανή αν δεν είχε δείξει αμέλεια το σχολείο, το οποίο υποστήριξαν ότι ήταν ενημερωμένο για το βίαιο παρελθόν του δράστη. Ο διευθυντής, Φιλίπ Μποβέν, δήλωσε ότι γνώριζε ότι ο 17χρονος είχε προβλήματα με τον νόμο, αλλά δεν είχε ενημερωθεί επαρκώς για τη φύση των προβλημάτων.

(φωτογραφία: AFP)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook