Αποδοκιμάστηκε έντονα ο Βλαντίμιρ Πούτιν έπειτα από αγώνα πολεμικών τεχνών στο Ολυμπιακό Στάδιο της Μόσχας το βράδυ της Κυριακής – ήταν η πρώτη φορά που ο Ρώσος Πρωθυπουργός γιουχαΐστηκε σε δημόσια εμφάνισή του η οποία μάλιστα μεταδιδόταν ζωντανά από την τηλεόραση, προκαλώντας ερωτήματα για το εάν έχει έλθει το «τέλος εποχής» για τον πανίσχυρο πολιτικό που θα διεκδικήσει σε λίγους μήνες την προεδρία της χώρας.

Ο Πούτιν, που κατέχει μαύρη ζώνη στο τζούντο και συχνά κάνει αγώνες επίδειξης προκειμένου να ενισχύσει τη δημοτικότητά του, παρακολούθησε τον αγώνα και κατόπιν ανέβηκε στο ρινγκ για να συγχαρεί τον Ρώσο Φιόντορ Εμελιανένκο που νίκησε τον Αμερικανό Τζεφ Μόνσον. «Αγαπητοί φίλοι, σήμερα όλοι όσοι αγαπούν τις πολεμικές τέχνες γιορτάζουν…», ξεκίνησε να λέει στο μικρόφωνο ενώ σε όλο το γήπεδο ακούγονταν γιουχαΐσματα και σφυρίγματα. Εκπληκτος – μια και δεν του είχε ξανασυμβεί – προσπάθησε να ολοκληρώσει γρήγορα την ομιλία του συγχαίροντας τον Εμελιανένκο επειδή είναι «ένας πραγματικός ρώσος άνδρας».

Σύμφωνα με τα Νέα, οι υπεύθυνοι για τη δημόσια εικόνα του Πούτιν που έχει διατελέσει δύο φορές πρόεδρος της Ρωσίας έδωσαν τη δική τους εκδοχή για τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν – έφθασαν μάλιστα να ισχυριστούν ότι το κοινό εκδήλωνε την ανάγκη του να… πάει τουαλέτα. «Ο κόσμος έχει τρελαθεί;», αναρωτήθηκε η Κριστίνα Ποτούπτσικ, εκπρόσωπος της νεολαίας που υποστηρίζει τον Πούτιν «Νάσι». «Βρισκόμουν στο στάδιο, οι άνθρωποι φώναζαν και σφύριζαν από ευτυχία».

\"\"

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγχαίρει τον Φιόντορ Εμελιανένκο στο ρινγκ του σταδίου Ολιμπίσκι, υπό τα γιουχαΐσματα πολλών θεατών

Υποστήριξε ότι οι αποδοκιμασίες είχαν να κάνουν με την «ηλίθια οργάνωση. Κάποιοι από τους 22.000 θεατές, με τις ουροδόχους κύστεις γεμάτες μπίρα, άρχισαν να διαμαρτύρονται επειδή δεν μπορούσαν να ανακουφιστούν. Ναι, αυτό συμβαίνει. Θα έπρεπε να πάτε στην τουαλέτα νωρίτερα, κύριοι». Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, έδωσε μια άλλη εκδοχή και υποστήριξε ότι τα γιουχαΐσματα ακούστηκαν επειδή την ώρα που άρχιζε την ομιλία του ο Πρωθυπουργός αποχωρούσε ο Αμερικανός που είχε ηττηθεί και οι αποδοκιμασίες προορίζονταν για εκείνον.

Ο αντικυβερνητικός μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι έγραψε ότι το συμβάν στο στάδιο Ολιμπίσκι σημαίνει το «τέλος εποχής» για τον Πούτιν, ενώ το βίντεο με τα γιουχαΐσματα είδαν στο YouTube εκατομμύρια χρήστες του Ιντερνετ – σε αυτό διακρίνονται ξεκάθαρα κάποιοι θεατές που του φωνάζουν «φύγε». Τόσο ο Ναβάλνι όσο και άλλοι σχολιαστές θεώρησαν τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής σημάδι πως οι αντιδράσεις απέναντι στον ρώσο Πρωθυπουργό έχουν επεκταθεί στο ευρύ κοινό μετά την ανακοίνωσή του τον Σεπτέμβριο ότι θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία στις εκλογές του ερχόμενου Μαρτίου και το πιο πιθανό είναι να μείνει στο Κρεμλίνο για άλλα έξι χρόνια. Αλλωστε και η δημοτικότητά του έχει μειωθεί έκτοτε – από 70% που ήταν πέρσι, τώρα μια δημοσκόπηση του δίνει 54% και μια άλλη 45% -, παραμένει όμως ο πιο δημοφιλής πολιτικός στη Ρωσία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook