Ο Αμερικανός πρόεδρος πήγε να μιλήσει σε εκδήλωσε στο Νιου Χαμσάιρ. Εκεί όμως, οι Αγανακτισμένοι των ΗΠΑ διέκοψαν την ομιλία του…

Ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα μιλούσε για την οικονομική πολιτική, φωνές άρχισαν να ακούγονται στην αίθουσα. Φωνές κατά του Αμερικανού προέδρου. Εκείνος διατήρησε την ψυχραιμία του, ενώ υποστηρικτές του άρχισαν να φωνάζουν «Ομπάμα, Ομπάμα».

«Κύριε πρόεδρε, περισσότεροι από 4.000 ειρηνικοί διαδηλωτές έχουν συλληφθεί, την ώρα που οι τραπεζίτες εξακολουθούν να καταστρέφουν την οικονομία. Πρέπει να σταματήσετε την επίθεση στα δικαιώματά μας επί της 1ης τροπολογίας. Η σιωπή σας στέλνει το μήνυμα πως η αστυνομική βία είναι αποδεκτή. Οι τράπεζες διασώθηκαν. Ξεπουληθήκαμε», του είπαν οι διαδηλωτές.

«Εκτιμώ το ότι λέτε τη γνώμη σας. Αφήστε με να πω και τη δική μου. Θα σας ακούσω και θα με ακούσετε», ήταν η ψύχραιμη απάντηση του Μπαράκ Ομπάμα και πρόσθεσε προς το πλήθος: «είστε ο λόγος που ξαναβάζω υποψηφιότητα».

«Σε πολλούς από εκείνους που διαδηλώνουν στη Νέα Υόρκη και σε όλη τη χώρα (σ.σ. αναφέρεται στο κίνημα Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ) υπάρχει μια βαθιά αίσθηση απογοήτευσης. Μια αίσθηση απογοήτευσης για το γεγονός πως η ουσία του «αμερικανικού ονείρου» φαίνεται να χάνεται. Και αυτό δε θα έπρεπε να συμβαίνει. Όχι εδώ. Όχι στην Αμερική».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος «γιουχάρεται» κατά τη διάρκεια ομιλίας του. Έχει συμβεί επίσης στο Σαν Φρανσίσκο και στο δυτικό Χόλιγουντ τους τελευταίους μήνες, ενώ πριν από μερικές μέρες την ίδια… τύχη είχε και η σύζυγος του, στη διάρκεια αγώνων Nascar.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook