Σε ισχύ είναι και σήμερα τα έκτακτα μέτρα για τη μείωση της συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα της Θεσσαλονίκης.

Η λήψη μέτρων ήταν απαραίτητη, αφού οι τιμές των σωματιδίων που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες έχουν αγγίξει τα όρια της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες στην Περιφέρεια αποφασίστηκε:

Η τροχαία να φροντίσει για τη συνεχή ροή των αυτοκινήτων στις βασικές αρτηρίες του κέντρου: Εγνατία – Λαγκαδά – Τσιμισκή – Μητροπόλεως – Λεωφ. Νίκης

Οι δήμοι να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το καθαρισμό-πλύσιμο των δρόμων, σε ώρες που δε θα εμποδίζεται η κυκλοφορία και να διαφυλάξουν ότι δε θα υπάρχει το φαινόμενο του διπλοπαρκαρίσματος.

Οι πολίτες να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες, και κατά το δυνατόν να αποφεύγεται το κέντρο της πόλης

Οι δημόσιες υπηρεσίες οφείλουν να μειώσουν την κυκλοφορία των οχημάτων στις απολύτως απαραίτητες.

Οι βιομηχανίες οφείλουν, να διατηρήσουν τις εκπομπές τους στα ίδια επίπεδα με τις προηγούμενες ημέρες και να αποφεύγονται διακοπές και εκκινήσεις μονάδων.

Η Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας να φροντίσει για τον έλεγχο της απαγόρευσης ανοιχτών εστιών καύσης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Να ελεγχθεί η απαγόρευση εκκαπνισμού των πλοίων στο Λιμένα της Θεσσαλονίκης από τον ΟΛ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook