Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι, οι άνθρωποι του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων που επισκέφθηκαν τους μετανάστες- απεργούς πείνας στο κτήριο Υπατία. Άνθρωποι που περιφρουρούσαν τον χώρο, επέδειξαν τον συνήθη παραγοντισμό της αριστεράς, παραγοντισμό που θα ζήλευε και το σενάριο των “Monty Python” στη «Ζωή του Μπράιαν» και απαγόρευσαν την είσοδο στο κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ίδιο το ΚΕΕΛΠΝΟ «Σήμερα, 13 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 9:00, το εν λόγω κλιμάκιο του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων μετέβη στο νεοκλασικό κτήριο Ηπείρου 2 και Πατησίων (Μέγαρο Υπατία), όπου φιλοξενούνται μετανάστες.

Ο στόχος ήταν οι επαγγελματίες υγείας του Οργανισμού να παράσχουν υπηρεσίες ιατρικής υποστήριξης και περίθαλψης καθώς και ψυχολογικής βοήθειας και αποφόρτισης σε όλους τους μετανάστες που το επιθυμούν.
Η παροχή των ως άνω υποστηρικτών υπηρεσιών δεν κατέστη δυνατή λόγω αποκλεισμού του χώρου και εξαιρετικά έντονης αντίδρασης από άτομα που περιφρουρούσαν το κτήριο και τα οποία κατέφυγαν σε χρήση λεκτικής και σωματικής βίας στα στελέχη του κλιμακίου, αποτρέποντας έτσι κάθε δυνατή προσπάθεια διαλόγου και συνεννόησης.

Το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων, στο πλαίσιο παροχής υγειονομικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, παραμένει σε ετοιμότητα για υποβοήθηση και ανθρωπιστική παρέμβαση με στόχο τόσο την υποστήριξη της προσωπικής υγείας των μεταναστών, που βρίσκονται σε απεργία πείνας, όσο και της Δημόσιας Υγείας.
Η Κινητή Μονάδα του ΚΕΕΛΠΝΟ θα βρίσκεται από τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011 από τις 09.00 πμ- 09.00 μμ στην πλατεία Βικτωρίας.»

protothema.gr