Ένας Λιβανέζος συνελήφθη το Σάββατο, μετά από το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, στο οποίο αναφερόταν πως Αραβας τρομοκράτης βρίσκεται στην Ελλάδα, σχεδιάζοντας τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα, είτε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο Λιβανέζος τελούσε υπο παρακολούθηση από την ΕΥΠ, την κρατική ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές, ο εν λόγω Λιβανέζος κρατείται «για λόγους εθνικής ασφάλειας».

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κρατείται κι ένας δεύτερος Λιβανέζος, που φέρεται να αναφέρεται επίσης στο δημοσίευμα. Το δεύτερο άτομο έχει συλληφθεί σε προγενέστερο χρόνο.

Εναντίον των δύο Λιβανέζων έχει κινηθεί η διαδικασία απέλασης, καθώς βρίσκονται παράνομα στη χώρα.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί έαν όντως σχεδίαζαν κάποιο χτύπημα, όπως υποστηρίζει στο δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα.

Υπενθυμίζεται πως σε δημοσίευμα της το Σάββατο η εφημερίδα ανέφερε πως Αραβας τρομοκράτης βρίσκεται στην Ελλάδα και πρόκειται για τον Γκαλέμπ Ταλέμπ, ο οποίος είναι μέλος της οργάνωσης Φατάχ Αλ Ισλάμ και ετοιμάζει επίθεση είτε στην Ελλάδα, είτε σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα, ο συγκεκριμένος νεαρός τρομοκράτης είναι μέλος της λιβανέζικης οργάνωσης Φατάχ Αλ Ισλάμ, η οποία θεωρείται πολύ κοντινή στην Αλ Κάιντα και τονίζει ότι έχει «υπό τις εντολές του», σειρά εξτρεμιστών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν από τον Γκαλέμπ Ταλέμπ, σημείο αναφοράς της «Φατάχ Αλ Ισλάμ» στην Αθήνα ήταν ο Μοχάμαντ Μούσα.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook