Εντυπωσιακή ως προς τα αποτελέσματά της εμφανίζεται η δράση της οικονομικής Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα.

Όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για την μη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2011 σημειώθηκε αύξηση των εσόδων του κράτους κατά 5,5% και μάλιστα παρά την γενικότερη οικονομική ύφεση που άγγιξε το 5,5%.

Ο κ. Οικονόμου απέδωσε την αύξηση αυτή στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι μόνον τις 2 τελευταίες εβδομάδες από τις πρωτοβουλίες του ΣΔΟΕ έχουν εισπραχθεί 2,5 εκατομμύρια ευρώ «από συμμόρφωση καταβολής ΦΠΑ και ληξιπρόθεσμων οφειλών. Εννέα στους δέκα οφειλέτες πληρώνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «κάθε εβδομάδα οδηγούνται ή απειλούνται με αυτόφωρο πέντε οφειλέτες με αποτέλεσμα να ρυθμίζουν τις οφειλές τους» ενώ συμπλήρωσε ότι μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν εισρεύσει στα ταμεία του κράτους 1,5 εκατομμύριο ευρώ «από έλεγχο περιουσιακών στοιχείων off shore εταιρειών.

Τέλος ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην εξέλιξη της προσπάθειας τεχνολογικής αναβάθμισης των τελωνείων με σκοπό την ακόμα πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook