1. Η σωστή ποσότητα
Το να το παρακάνετε με την ποσότητα του αρώματός σας, μπορεί να γίνει ενοχλητικό για τους γύρω σας ειδικά, εάν καθημερινά βρίσκεστε σε ένα κλειστό περιβάλλον όπως του γραφείου. Ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε τη σωστή χρήση του είναι να ψεκάσετε στον αέρα το άρωμά σας και να «περάσετε» από κάτω. Η ποσότητα που θα πέσει στα μαλλιά και στα ρούχα σας είναι αρκετή για πρωινή χρήση.

2. Κρατήστε το στο κουτί τους
Εάν δεν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε άμεσα κρατήστε το στο κουτί του και μακριά από υψηλές θερμοκρασίες όπως το καλοριφέρ ή τον ήλιο. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα διατηρήσετε σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.

3. Κάποια στιγμή ναι, αντικαταστήστε το.
Απομακρύνετε το παλιό σας άρωμα όταν αλλάξει χρώμα (ειδικά όταν αρχίσει να σκουραίνει) ή αρχίζει να μυρίζει διαφορετικά… Όχι μόνο ενδέχεται να έχει χάσει τις νότες του αλλά μπορεί και να σας προκαλέσει και αλλεργίες.

4. Το άρωμα μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σας!

Πιστεύω πολύ στη δύναμη που έχουν οι αρωματικές νότες. Έχω παρατηρήσει ότι όσα περιέχουν νότες κίτρου, βανίλιας, musk και τριαντάφυλλου μου φτιάχνουν πολύ τη διάθεση. Στον καθένα βέβαια λειτουργούν διαφορετικά γι’ αυτό μπροστά στο perfume bar δοκιμάστε αρκετά για να βρείτε αυτό που θα φτιάχνει την ημέρα. Για να αποδείξετε πόσο beauty expert είστε πάρτε μαζί λίγους κόκκους καφέ και μυρίστε τους ανάμεσα στις δοκιμές. Είναι το κλασικό κόλπο που καθαρίζει την αναπνοή και ξεμπλέκει τα αρώματα.

5. Το άρωμα θέλει το χρόνο του.
Το απλώνουμε πάντα πριν ντυθούμε και περιμένουμε πέντε λεπτά. Προσοχή στα λευκά και μεταξωτά ρούχα που λεκιάζουν από το άρωμα.

6. Αγαπώ πολύ το Black Orchid του Tom Ford γιατί είναι μεθυστικό, μυστηριώδες και μοναδικό.
Μου άρεσε πολύ που διάβασα κάποτε μια δήλωσή του που έλεγε «Για μένα είναι το τέλειο λουλούδι…λουσάτο, κομψό, αγνό, εκλεπτυσμένο. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχε. Εδώ και αιώνες αναζητούν οι ειδικοί των ορχιδεών μια μαύρη ορχιδέα, αλλά χρειάστηκε ένας ειδικός και πολύ υπομονετικός καλλιεργητής στην Καλιφόρνια, για να δημιουργήσει το κομψό υβρίδιο που τώρα θεωρείται η μοναδική πραγματική φυσική μαύρη ορχιδέα.» Ωραία ιστορία…

7. Από την ίδια οικογένεια.
Πάντα επιλέγω αφρόλουτρο κι ενυδατική σώματος με μία μυρωδιά που να προσεγγίζει αυτή του αρώματός μου.

8. Δώστε του χρόνο.
Όταν επιλέγω άρωμα, το αφήνω λίγες ώρες στην επιδερμίδας μου περίπου 5 ώρες και μετά αποφασίζω. Με αυτό τον τρόπο απελευθερώνονται οι νότες κορυφής, στη συνέχεια οι μεσαίες και στο τέλος οι νότες βάσης.

9. Βρείτε την αρωματική σας ταυτότητα.
Θα σας συμβούλευα να καταλήξετε στις βασικές αρωματικές νότες που ταιριάζουν στην προσωπικότητά σας και πάντα να τις αναζητάτε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κλείσετε το δρόμο και σε άλλους πειραματισμούς. Με αυτό τον τρόπο όμως θα αποκτήσετε μια αρωματική ταυτότητα που θα σας ακολουθεί παντού.

 10. «Φορέστε» το σωστά
Ισχύει ότι πρέπει να φοράμε το άρωμά μας στα σημεία που χτυπά ο σφυγμός. Το εφαρμόζω στους καρπούς και στη βάση του λαιμού και περιμένω. Το άρωμα χρειάζεται χρόνο και τη ζεστασιά του σώματός για να μπορέσει να αποκαλύψει τον πραγματικό του εαυτό.

(jenny.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook