Η νέα σειρά λαμπτήρων της Samsung έχει διάρκεια ζωής 40.000 ωρών, δηλαδή 40 φορές περισσότερο από αυτή ενός κλασσικού λαμπτήρα πυρακτώσεως.

Σύμφωνα με άρθρο στο proho.gr, η εταιρεία υπολογίζει ότι με κανονική χρήση, οι λάμπες θα μπορούσαν να αντέξουν και μέχρι 36 χρόνια, ενώ συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «Η Samsung χρησιμοποιεί ψηφιακά μέσα για να φέρει την επανάσταση στον τομέα του φωτισμού».

Η Samsung είναι παγκόσμιος ηγέτης στις τηλεοράσεις «LED», επομένως δεν είναι παράξενο ότι διαθέτει μία τεράστια εμπειρία πάνω στον φωτισμό LED. Άλλωστε η χρήση τους, έχει αρχίσει και γίνεται ιδιαίτερα διαδεδομένη, μιας και προσφέρει οικονομία, μεγάλη διάρκεια ζωής και είναι και φιλική προς το περιβάλλον. Ωστόσο το χρονικό διάστημα των 36 ετών, είναι πράγματι ιδιαίτερα εντυπωσιακό.

«Μια λάμπα πλέον δεν είναι μόνο μια απλή λάμπα. Από πίσω της κρύβεται μία ολόκληρη ψηφιακή τεχνολογία που αποτελείται από LED drivers, chips και ηλεκτρονικά», αναφέρει ο senior VP της Samsung για τις οικιακές συσκευές.

«Οι λάμπες LED της Samsung ανάβουν αμέσως, είναι σχεδόν απαλλαγμένες από υπεριώδες και υπέρυθρο φως και είναι ικανές να παράγουν ένα εξαιρετικά ομοιογενές και καθαρό φως, προσφέροντας έτσι καλύτερο φωτισμό στο σπίτι σας, παραμένοντας οικονομικές και οικολογικές».

Ωστόσο, αν και νέες τεχνολογικά, θα μπορούσε να αποτελούν και παλιά νέα… Αφού μία αμερικάνικη εταιρεία, η Eden Park, ερευνά μια εντελώς νέα τεχνολογία «φωτισμού πλάσματος», η οποία δημιουργεί φως από ένα λεπτό -όσο ένα φύλλο χαρτιού- στρώμα πλάσματος μεταξύ δύο φύλλων αλουμινίου.

Θα μπορούσε να επιτρέψει μάλιστα τον φωτισμό τοίχων, υπό τη μορφή ταπετσαρίας και η ενεργειακή του κατανάλωση είναι απειροελάχιστη. Δυστυχώς όμως, η εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει το πότε θα καταφέρουμε να χαρούμε αυτήν την νέα τεχνολογία από κοντά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook