Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέληξαν στην… ανακύκλωση εκατοντάδες φάκελοι από το αρχείο της Πολεοδομίας.

Ήδη δόθηκε εντολή να διεξαχθεί έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων και της παράβασης καθήκοντος. Αναμένεται να κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν εις βάρος τους ποινικές ευθύνες.

Μάλιστα, για λόγους ευθιξίας, υπέβαλε την παραίτησή της η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεκινούν τη διαδικασία ανασύστασης των 285 φακέλων. Συγκεκριμένα, μέσω του ηλεκτρονικού αρχείου της πολεοδομίας εντοπίστηκαν οι άδειες και τα ονόματα των ιδιοκτητών και των μηχανικών που εμπλέκονται σε αυτές. Έτσι η πολεοδομία τούς ειδοποιεί, καλώντας τους να προσκομίσουν τα σχέδια, εφόσον τα έχουν στο δικό τους αρχείο. Εφόσον δεν υπάρχουν, θα κληθούν ιδιώτες μηχανικοί για να κάνουν την αποτύπωση κάθε χώρου. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται, άλλωστε, σε κάθε περίπτωση ανασύστασης φακέλων που έχουν χαθεί από το 1950 μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από δημοσίευμα του «Α» την περασμένη εβδομάδα. Οι φάκελοι κατέληξαν στα χέρια της Υπηρεσίας Ανακύκλωσης την Τρίτη 15 Νοεμβρίου και στη συνέχεια πολτοποιήθηκαν!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook