Λόγω απουσίας δύο βασικών μαρτύρων, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 28/11 η έναρξη της εκδίκασης στο Εφετείο Κρήτης, της πολύκροτης υπόθεσης της αιματηρής ενέδρας σε βάρος αστυνομικών σε χασισοφυτεία στις Μαλάδες Ηρακλείου.

Κατηγορούμενος είναι ένας 34χρονος με καταγωγή από τα Λιβάδεια Μυλοποτάμου, ο οποίος στην πρώτη δίκη και παρά του ότι διακήρυττε την αθωότητά του, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για την κατηγορία της καλλιέργειας χασίς με την επιβαρυντική διάταξη της χρήσης όπλου, ενώ του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 30 ετών, για τις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των τριών αστυνομικών αλλά και για τις κατηγορίες της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοφορίας.

Το δικαστήριο επίσης του είχε επιβάλλει χρηματική ποινή, ύψους 151.000 ευρώ.

Ο 34χρονος και μέσα από τις φυλάκές Αλικαρνασού όπου κρατείται συνεχίζει να ισχυρίζεται πως είναι αθώος και ότι οι πραγματικοί δράστες κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Η ενέδρα στις Μαλάδες

Τον Ιούνιο του 2008, το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούσε στην Κρήτη για χασισοφυτείες, εντόπισε μια στις Μαλάδες του Ηρακλείου.

Την Κυριακή 23/6/2008 αστυνομικοί θέτουν υπο παρακολούθηση την φυτεία προκειμένου να πιάσουν επ’αυτοφώρο τους καλλιεργητές. Όμως το βράδυ της ίδιας ημέρας και ενώ ήταν κρυμμένοι μέσα σε στην βλάστηση δέχονται καταιγισμό πυρών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά τρείς αστυνομικοί.

Ο 38χρονος Θεόδωρος Γενιτσαρίδης που τραυματίστηκε στο κεφάλι, χειρουργήθηκε και νοσηλεύτηκε με βαρύτατη εγκεφαλική κάκωση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Ο 31χρονος Γιώργος Πουλινάκης, χειρουργήθηκε στο πόδι και η κατάστασή του είχε χαρακτηρισθεί ως σοβαρή.
Ο 47χρονος Ανθυπαστυνόμος, και υποδιοικητής του Τμήματος Δίωξης, Γιώργος Τσιμινάκης είχε τραυματισθεί στο θώρακα.

Αμέσως μετά το περιστατικό ξεκίνησε σε όλη την Κρήτη ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Με εντολή του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, αναχώρησαν ενισχύσεις και από την Αθήνα, ώστε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση ανάλογη των Ζωνιανών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook