Πριν λίγες ημέρες ο κ. Βενιζέλος έδωσε το παράδειγμα μιας μητέρας με 16 παιδιά που του έστειλε e-mail, λέγοντας του ότι δεν μπορεί να πληρώσει τα χρήματα για το Ειδικό Τέλος.

Ο υπουργός Οικονομικών στην προσπάθειά του να παρουσιάσει το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης είπε τότε πως έδωσε αμέσως εντολή «όχι μόνο να μην πληρώσει το Τέλος η συγκεκριμένη οικογένεια αλλά και το ηλεκτρικό ρεύμα να είναι πάγια χορηγία της ΔΕΗ».

Ο κ. Βενιζέλος δεν έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία της υπερ-πολύτεκνης μητέρας με τα 16 παιδιά και φυσικά η απόφαση του υπουργού δεν αποτελεί δυστυχώς και «δεδικασμένο» για τις υπόλοιπες πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες προφανώς θα αξιώσουν κάτι ανάλογο.

Έτσι όσοι έχουν 16 παιδιά και αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ θα πρέπει να βρουν την ηλεκτρονική διεύθυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου ζητώντας του και αυτοί λίγη κατανόηση στο πρόβλημά τους.

Μία τέτοια οικογένεια ζει στη Λάρισα και πρόσφατα η πράξη ενός από τα 16 παιδιά που την αποτελούν απασχόλησε το πανελλήνιο και έφτασε ακόμη και στη Βουλή. Πρόκειται για την οικογένεια του νεαρού μαθητή από την Λάρισα που κατά την διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου «φασκέλωσε» την εξέδρα των επισήμων.

Είναι η οικογένεια του Αχίλλιου Μιχαλέ που μαζί με τα 15 του αδέρφια δίνει το δικαίωμα στους γονείς του να απευθυνθούν στον υπουργό Οικονομικών ζητώντας και αυτοί να μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον Γιώργο Μιχαλέ, τον πατέρα των 16 παιδιών και συνταξιούχο σήμερα, ο οποίος προτίθεται να στείλει κι αυτός e-mail στον Ευάγγελο Βενιζέλο αναλύοντάς του τη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνει μια οικογένεια με τόσα παιδιά, ενώ θα θέσει ξανά την αναγκαιότητα διαφορετικής αντιμετώπισης που πρέπει να έχει από την Πολιτεία μια υπερπολύτεκνη οικογένεια.

«Τον τελευταίο χρόνο τα οικονομικά του σπιτιού πάνε από το κακό στο χειρότερο και με τα συνεχή χαράτσια του κράτους, η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Στην οικογένειά μας, αν εξαιρέσει κανείς τις δύο κόρες που σπουδάζουν, τις δύο που είναι παντρεμένες και δύο παιδιά που είναι στρατιωτικοί, οι υπόλοιποι μένουν στο σπίτι και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό.

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό που έκανα, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, δεν μπορούμε να ξοδεύουμε πάνω από 6 ευρώ την μέρα» είναι ορισμένα από τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει το email που θα στείλει τις επόμενες ημέρες στον υπουργό Οικονομικών ο Γιώργος Μιχαλές.

Το Οικογενειακό Δένδρο της Υπερ-Πολύτεκνης Οικογένειας Μιχαλέ:

Τα 16 παιδιά της οικογένειας είναι η Ελένη (32 ετών) παντρεμένη με τρία παιδιά, ο Κων/νος (30 ετών) υπάλληλος, η Ευαγγελία (29 ετών) παντρεμένη, επίσης με τρία παιδιά, ο Αποστόλης (28 ετών) ελαιοχρωματιστής, ο Νεκτάριος (26 ετών) ελαιοχρωματιστής, η Κατερίνα (25 ετών) υπηρετεί 7ετία στα ΕΠΟΠ, όπως και ο 24χρονος Αντώνης, ο Ηλίας (22 ετών) υπάλληλος, η Ειρήνη (21 ετών) σπουδάζει Οικονομικά στον Βόλο, όπως και η κατά ένα χρόνο μικρότερη αδελφή της Μαρία που σπουδάζει στη γειτονική πόλη νηπιαγωγός.

Ο 19χρονος Ανέστης είναι στρατιώτης στην Τρίπολη, ακολουθεί η 18χρονη Παρασκευή, μαθήτρια Γ' Λυκείου, ο 16χρονος Αχίλλιος, μαθητής ΕΠΑΛ που αναστάτωσε την οικογένειά του με την μούντζα την 28ης Οκτωβρίου, η Κυριακή (15 ετών) μαθήτρια Γ' Γυμνασίου, ο Νικόλας (11 ετών) μαθητής Στ' δημοτικού και ο βενιαμίν Σωτήρης (10 ετών), μαθητής Ε' δημοτικού.