Από την Κυριακή 27 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 θα διεξαχθεί στα Χανιά το 61ο Πανελλήνιο Σκακιστικό Πρωτάθλημα Ανδρών στον χώρο του Γιαλί Τζαμισί, στο Ενετικό Λιμάνι. Κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος θα αναμετρηθούν κορυφαίοι σκακιστές, με πολλές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

«Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην πόλη μας το 61ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι Ανδρών, τη σπουδαιότερη ελληνική διοργάνωση στον χώρο του συγκεκριμένου αθλήματος», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος για θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δημήτρης Λειψάκης, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα, Πέμπτη 24/11/2011, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Ο κ. Λειψάκης αναγνώρισε το γεγονός ότι τα Χανιά έχουν να παρουσιάσουν σημαντικές διακρίσεις σε ομαδικές και ατομικές διοργανώσεις, ανεβάζοντας υψηλά τον πήχη των επιδόσεων του αθλήματος, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων για τη συνολική δράση και συμβολή της στην αναβάθμιση του αθλητισμού της πόλης.  

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων, Γιάννης Παπαδημητράκης, τόνισε ότι η διοργάνωση του Πανελληνίου Σκακιστικού Πρωταθλήματος Ανδρών στα Χανιά, έχει πολύ μεγάλη σημασία για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ευρύτερη προβολή του τόπου. Ο κ. Παπαδημητράκης επεσήμανε ότι το εν λόγω Πρωτάθλημα έχει μεγάλη απήχηση, με τα ειδικά σκακιστικά διαδικτυακά μέσα να δέχονται καθημερινά χιλιάδες επισκέψεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

«Η στήριξη των δράσεων, που έχουν περιφερειακή εμβέλεια όταν αυτές αφορούν τον αθλητισμό και την ανάπτυξη σχέσεων των αθλητών μας με αθλητές από άλλα μέρη της Ελλάδας και άλλα κράτη, θεωρούμε ότι αποτελεί υποχρέωση για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων», τόνισε η Υπεύθυνη για θέματα Αθλητισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Κατερίνα Ζομπανάκη. 

Η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, στην οποία διαγωνίζονται ένδεκα (11) πρωταθλητές, διοργανώνεται από τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – Ε.Σ.Ο., σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων και το Ε.Β.Ε. Χανίων. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook