Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε χθες να επιβληθούν σκληρότερες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν.

\”Το Ιράν αναπτύσσει πυρηνικά όπλα. Για όσους είχαν αμφιβολίες, αν κανείς είχε αμφιβολίες, η έκθεση της IAEA (σ.σ. της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ) σίγουρα τις διέγραψε\”, ανέφερε ο Νετανιάχου μιλώντας στην Κνέσετ, την ισραηλινή βουλή. \”Είναι σημαντικό να επιβληθούν κυρώσεις, σκληρές κυρώσεις, σε αυτό το καθεστώς–ακόμα πιο σκληρές από εκείνες που επιβλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες\”, υποστήριξε ο Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα στην διάρκεια μιας συζήτησης στο ισραηλινό κοινοβούλιο, λέγοντας πως το Ισραήλ θέλει να \”σταθεροποιήσει και να ενισχύσει\” τις συμφωνίες ειρήνης με την Αίγυπτο και την Ιορδανία εν μέσω της αναταραχής στην περιοχή και αξιώνοντας ξανά από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς να μην θέσει οποιονδήποτε όρο για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Ο Αμπάς έχει δηλώσει ότι θα συνομιλήσει με την κυβέρνηση Νετανιάχου μόνον εάν η τελευταία παγώσει τους εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook