Με ιδιαίτερη ευαισθησία αγκάλιασαν  οι φορείς και οι εθελοντές  της πόλης το «Κίνημα αλληλεγγύης» μετά από πρόσκληση που συγκάλεσε ο  Δήμος Αγίου Νικολάου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου , προκειμένου να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες ώστε να βοηθηθούν  όλοι μαζί τους συμπολίτες μας σε μια περίοδο όπου πολλοί συνάνθρωποί μας βρίσκονται στο περιθώριο και στην απόγνωση.

Στη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε από όλους όσοι συμμετείχαν ένας πλούτος δραστηριοτήτων με πολύ μεγάλη διάθεση προσφοράς. Επίσης όλοι οι φορείς συμφώνησαν στο ότι αν συγκεντρωθούν, συντονιστούν και οργανωθούν κατάλληλα όλες οι δράσεις και οι ιδέες αλληλεγγύης που εκφράστηκαν, μπορούν να δώσουν σημαντικότατο κοινωνικό έργο στις ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας.

Για την επίτευξη του στόχου  αυτού συγκροτήθηκε δωδεκαμελής συντονιστική επιτροπή η οποία εντός των προσεχών ημερών θα παρουσιάσει μια οργανωτική πρόταση σχετικά με τις κατευθύνσεις των ενεργειών που θα γίνουν καθώς και τις πρωτοβουλίες αντιμετώπισης των προβλημάτων. Τον πυρήνα του «Κινήματος αλληλεγγύης» θα αποτελέσουν ο Οργανισμός Κοινωνικών Υπηρεσιών καθώς και η Κοινωνική Υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Το «Κίνημα Αλληλεγγύης» ανακοίνωσε επίσης ότι μπορούν να απευθύνονται στον ΟΚΥΔΑΝ, στο τηλέφωνο 28410 89 090 :

α) Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα, φάρμακα, κλινοσκεπάσματα, είδη ένδυσης, χρηματικά ποσά κ.α.

β) Όσοι έχουν ανάγκη από τρόφιμα, είδη ένδυσης, φάρμακα κ.λπ.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης ο οποίος συντόνισε τη συνεδρίαση, ο Αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μανόλης Αικατερινάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Μεθυμάκης Δήμος, εκπρόσωποι των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου, εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού, του Θεραπευτηρίου Χρόνιων παθήσεων, ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου καθώς και ιερείς από ενορίες του Δήμου,  εθελοντές κοινωνικοί λειτουργοί, πρόεδροι δημοτικών διαμερισμάτων, εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, εκπρόσωποι του συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Λασιθίου, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι του εργατικού κέντρου, ο σύλλογος των εστιατορίων και καφέ-μπαρ, η ΕΛΜΕ Λασιθίου, ο πρόεδρος των γιατρών του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, ο  πρόεδρος των εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, ο πρόεδρος των προσκόπων, πολίτες εθελοντές κ.α.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook