Την ώρα που οι κοινωνικές και προνοιακές δομές σε εθνικό επίπεδο – λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα μας – αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία τους και πολλές απειλούνται με διακοπή εξαιτίας της αδυναμίας χρηματοδότησής του από την κεντρική εξουσία, η Δημοτική Αρχή Χανίων, θέτει ως προτεραιότητα την στήριξη των δομών αυτών στα όρια του νέου καλλικρατικού Δήμου αλλά και την επέκτασή τους.

Έμπρακτη απόδειξη αποτελεί η λειτουργία ενός ακόμη Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), του 9ου κατά σειρά, στον Δήμο Χανίων και συγκεκριμένα στο Βαμβακόπουλο της Δημοτικής Ενότητας Θερίσου, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου 2011, από τον Δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

«Ο Δήμος Χανίων δίνει προτεραιότητα στις κοινωνικές και προνοιακές δομές και παρά τα δύσκολα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, δεσμεύεται, σε κάθε περίπτωση, για την στήριξη αλλά και την επέκτασή τους», τόνισε ο κ. Σκουλάκης.

«Συνεχίζουμε να έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα το κοινωνικό κράτος που σημαίνει σχολεία, κοινωνικές υπηρεσίες, παιδικούς σταθμούς, προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων και δίνουμε καθημερινά μάχη. Είμαστε αισιόδοξοι, παρά τις δυσκολίες που περνά και η χώρα και ο Δήμος», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων, τονίζοντας ότι, «o Δήμος Χανίων μαζί με την Κοινωνική του Υπηρεσία και τον Δημοτικό Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Το νέο ΚΑΠΗ στεγάζεται σε ένα φιλόξενο χώρο, καλύπτοντας τις ανάγκες σε φροντίδα, απασχόληση και ψυχαγωγία των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας. Υπηρεσίες θα προσφέρουν μια Γιατρός, μία Κοινωνική Λειτουργός, μία Φυσικοθεραπεύτρια και μία Οικογενειακή Βοηθός.

«Βοήθεια στο Σπίτι»

«Η Δημοτική Αρχή, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», ακόμη κι αν χρειαστεί η χρηματοδότησή του να γίνει από ιδίους πόρους του Δήμου Χανίων», επεσήμανε εξάλλου ο Δήμαρχος Χανίων, κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του ΚΑΠΗ προσθέτοντας μάλιστα, ότι κατόπιν συνεννοήσεως με τον Αντιδήμαρχο Χανίων Κώστα Πρωτοπαπαδάκη, αρμόδιο για οικονομικά θέματα, θα υπάρξει δέσμευση χρηματικού ποσού, από τον προϋπολογισμό του 2012 του Δήμου Χανίων, προκειμένου να είναι εξασφαλισμένη η υλοποίησή του και για την ερχόμενη χρονιά.

Μετεγκατάσταση νηπιαγωγείου και φωτεινοί σηματοδότες

Ο κ. Σκουλάκης, ανακοίνωσε ακόμη ότι στους σχεδιασμούς της, η Δημοτική Αρχή συμπεριλαμβάνει την μετεγκατάσταση του Νηπιαγωγείου Βαμβακόπουλου στο παλιό Δημαρχείο Θερίσου και την μεταφορά υπηρεσιών του Δήμου Χανίων στο κτίριο του νέου Δημαρχείου, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ανέγερσής του.

Δεδομένου δε, ότι αναμένεται αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου στην περιοχή, δόθηκε ήδη εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν την διαδικασία για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών αλλά και την προώθηση όλων των απαραίτητων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook