Συνέχεια στα γεγονότα του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης δίνεται με αφορμή τη Διοικητική  έρευνα για τα όσα έγιναν στη Γενική Συνέλευση Τμήματος στις 10/10/2011.

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φοιτητές κάνουν λόγο για "στοχοποίηση συγκεκριμένων φοιτητών οι οποίοι καλούνται ουσιαστικά να περάσουν πειθαρχικό και να απολογηθούν  για την συγκεκριμένη κινητοποίηση του Συλλόγου. "

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει:

"Τη Δευτέρα 21/11/2011, ενημερωθήκαμε ότι 12 άτομα του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικής (το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη της Γ.Σ.Τ.) καλούνται να «εκθέσουν τη γνώμη τους» στη Διοικητική έρευνα που διεξάγεται σχετικά με το γεγονότα που έλαβαν  χώρα στη Γενική Συνέλευση Τμήματος στις 10/10/2011. Μετά από συζητήσεις με καθηγητές, καταλάβαμε ότι πρόκειται για στοχοποίηση συγκεκριμένων φοιτητών οι οποίοι καλούνται ουσιαστικά να περάσουν πειθαρχικό και να απολογηθούν  για την συγκεκριμένη κινητοποίηση του Συλλόγου.

 Πιάνοντας, όμως τα πράγματα από την αρχή. Τον Σεπτέμβρη γίνονται Πανελλαδικές Φοιτητικές  κινητοποιήσεις εναντία στο νέο νόμο διάλυσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά από τη ψήφιση μιας σειράς μέτρων, μνημονίων και πολίτικων από κυβέρνηση και Tρόικα που οδηγούν στην εξαθλίωση της κοινωνίας. Στα πλαίσια αυτών των κινητοποιήσεων ο Σ.Φ.Φυσικου αποφασίζει να συμμετάσχει με κατάληψη μιας εβδομάδας και έτσι δεν δίνονται κάποια απ’ τα μαθήματα της εξεταστικής . Από τη λήξη της κατάληψης ο σύλλογος κινήθηκε με στόχο να αναπληρωθούν τα μαθήματα μέσα στην κενή εβδομάδα πριν την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου με συζητήσεις με την επιτροπή σπουδών, με τον πρόεδρο του τμήματος και με τους καθηγητές των οποίων τα μαθήματα χάθηκαν.  Αυτό όμως δεν επετεύχθητε από τη στιγμή που οι καθηγητές αρνήθηκαν να αναπληρώσουν τα μαθήματα που χάθηκαν εμπαίζοντας επί ένα μηνά τους φοιτητές που απαιτούσαν την εξεταστική τους .Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλες τις υπόλοιπες σχολές της Ελλάδας οι καθηγητές σε συνεννόηση με τους φοιτητές όρισαν και πραγματοποίησαν κανονικά τις εξεταστικές μετά το τέλος των καταλήψεων.

Επομένως ο σύλλογος (το σώμα του συλλόγου) πήρε την απόφαση να πραγματοποιήσει κινητοποίηση και να παραμείνει στην γενική Συνέλευση του Τμήματος όπου θα συζητιόταν αυτό το θέμα, μέχρι να παρθεί απόφαση. Οι καθηγητές όμως αντί να πάρουν απόφαση για την εξεταστική, κάλεσαν την Αστυνομία , έδιναν ονόματα φοιτητών στην Ασφάλεια , απειλούσαν με διαγραφές κ μηνύσεις.

Ένα μήνα μετά  η ιστορία δεν έχει τελειώσει. Όλο αυτό το διάστημα οι καθηγητές δημιούργησαν ένα κλίμα τρομοκρατίας στο σύλλογο  καθώς δεν έμπαιναν σε μαθήματα, έσκιζαν λίστες εργαστηρίων, απειλούσαν προσωπικά φοιτητές σε διαδρόμους και αλλά πολλά. Έτσι φτάνουμε στο χθεσινό γεγονός όπου έκαναν πράξη τις απειλές τους ποινικοποιώντας  το σύλλογο και τις αποφάσεις του. Αυτό έχει γίνει επανειλημμένα στο τμήμα μας, με  τρανταχτό παράδειγμα την απόρριψη από μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος των 2 καλύτερων φοιτητών του έτους λόγω πολιτικών φρονημάτων πριν από 1 χρόνο. Είναι καταδικαστέο το να ποινικοποιούνται με αυτό τον τρόπο συλλογικοί αγώνες. Η όλη κατάσταση δείχνει ουσιαστικά την εφαρμογή του αυταρχικού νέου νόμου.  Οι πρακτικές αυτές μας θυμίζουν τις εποχές της χούντας και μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε ότι δεν υπάρχουν πια δημοκρατικές ελευθερίες στο πανεπιστήμιο.

Απέναντι σε όλα αυτά λοιπόν εμείς δηλώνουμε.

Ο σύλλογος μας αγωνιζόταν και θα αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών

των εργαζομένων και της κοινωνίας!

 ΖΗΤΑΜΕ την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράσταση όλων για να μην διωχθούν φοιτητές

 και να δικαιωθούν οι αγώνες μας!"