Σήμερα έληξε η διορία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών στα φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 150.000 ευρώ να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Στη ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι σε αντίθετη περίπτωση τα ονόματα των οφειλετών θα δημοσιοποιηθούν σε σχετική λίστα.

«Μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 καλούνται τα φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των 150.000 ευρώ, να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους. Η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον ν. 3943/2011 (άρθ. 9, § 1&2, ΦΕΚ 66 ΑΆ) και την Υ.Α. 1185/2011» σημείωσε η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

«Η δημοσίευση των προαναφερθέντων στοιχείων επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη συλλογή των εσόδων και στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της φορολογικής Αρχής και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.


zougla.gr