Ένταση επικράτησε στο Δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας το βράδυ της Πέμπτης 24 Νοεμβρίου σε αναφορές που έγιναν για το θέμα των τεσσάρων χωριών που πρόσφατα αποσχίστηκαν υπέρ του Δήμου Σητείας.

Όταν τον λόγο πήρε ο κος Καλαντζάκης πρώην αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού έθεσε μια σειρά από ερωτήματα προς τον Δήμαρχο κο Αναστασάκη προκαλώντας τον να δώσει εξηγήσεις για το πώς «χάθηκαν» τα χωριά. Ο Δήμαρχος απάντησε γενικά λέγοντας ότι έδωσε τον αγώνα του και δεν το αγγίζουν οι κατηγορίες περί \”προσωπικών συμφερόντων\”

Αργότερα ο δημοτικός σύμβουλος κος Καναβάκης κατήγγειλε εμμέσως ότι ο αντιδήμαρχος κος Ζαφειράκης είχε αναλάβει και τελικά απέκρυψε από το Δημοτικό συμβούλιο και την δημοσιότητα επιστολή που έχουν ήδη υπογράψει 11 δημοτικοί σύμβουλοι και περιέχει καταγγελτικό περιεχόμενο για τον θέμα των «τεσσάρων χωριών».

Η «επιστολή» μετά από ενστάσεις κάποιων συμβούλων που ελιχαν υπογράψει αναγνώστηκε από τον κο Καναβάκη και αργότερα από τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κο Ψαρουδάκη.

Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει « την ώρα που η Ελλάδα καιγόταν ο ανεπιθύμητος πλέον για τον Δήμο μας Σημειακός βουλευτής Καρχιμάκης εξέδωσε προεδρικό διάταγμα δια χειρός Καστανίδη σε χρόνο ρεκόρ. Ο βουλευτής Σητείας Καρχιμάκης στήνοντας μηχανισμό κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ την υπογραφή του διατάγματος της απόσχισης των τεσσάρων χωριών αψηφώντας την βούληση της τοπικής κοινωνίας.

Πεποίθηση μας είναι είναι ότι και ο έτερος βουλευτής Σητείας κος Πλακιωτάκης είναι συνεργός.»

Επισήμως δεν υπάρχουν τα ονόματα αυτών που υπέγραψαν την παραπάνω επιστολή.

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook