Η Ένωσης Πρατηριούχων Βενζίνης και Πετρελαιοειδών Νομού Χανίων  επέδωσε ψήφισμα - ανακοίνωση προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Βουλγαράκη, σε συνέχεια των κινητοποιήσεων τους για τις υψηλές τιμές των καυσίμων.

Στην ανακοίνωση κατά γράμμα αναφέρονται τα κάτωθι:

 «Με αφορμή λοιπόν τις υψηλές τιμές των καυσίμων, έχοντας καλέσει όλους τους πολίτες, τις ενώσεις καταναλωτών, τις κοινωνικές ομάδες και τους επαγγελματικούς φορείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας και υψώνουμε κοινή φωνή διαμαρτυρίας. Σημειωτέον δε ότι ακριβώς επειδή δεν θέλουμε με τη στάση μας να αποτελέσουμε ένα επιπλέον πρόβλημα για τους καταναλωτές, αλλά αντιθέτως τους θέλουμε συμπαραστάτες σε ένα κοινό αγώνα από τον οποίο ωφελημένοι θα βγούμε όλοι μας, πρατηριούχοι και καταναλωτές, αποφασίσαμε το κλείσιμο των πρατηρίων μας να είναι συμβολικό και μόνο για μία ημέρα, σήμερα 25 Φεβρουαρίου, έχοντας δε ενημερώσει προ αρκετών ημερών σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση, ώστε να αποφευχθούν τυχόν αιφνιδιασμοί και δυσλειτουργίες στον εφοδιασμό των καυσίμων.

Το πρόβλημα των υψηλών τιμών των καυσίμων είναι σοβαρότατο, μας αφορά όλους, πρατηριούχους και καταναλωτές, προκαλεί περαιτέρω ανατιμήσεις στις τιμές πώλησης άλλων προϊόντων και στις αμοιβές παροχής υπηρεσιών και εν γένει αποτελεί όχι απλώς ένα οικονομικό αλλά ένα κοινωνικό πρόβλημα. Παρ’ όλο δε που οι πρατηριούχοι, δεδομένου και του ανταγωνισμού, έχουν συμπιέσει τα περιθώρια κέρδους, οι τιμές παραμένουν υψηλές αφενός λόγω των φόρων κι αφετέρου λόγω των υψηλών τιμών διύλισης και χονδρικής εμπορίας. Η Ένωσή μας αντιλαμβανόμενη το τεράστιο πρόβλημα που προκαλούν οι υψηλές τιμές των καυσίμων, ανταποκρινόμενη στον κοινωνικό της ρόλο κατ’ επανάληψη έχει προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των τιμών. Τα μέτρα αυτά θα πρέπει να αποσκοπούν σε δύο κατευθύνσεις: αφενός στην πάταξη της λαθρεμπορίας και της νοθείας κι αφετέρου στην εποπτεία σε όλα τα στάδια της αγοράς, δηλαδή όχι μόνο στη λιανική, αλλά επίσης στην χονδρική και τη διύλιση. Δεδομένου δε ότι οι υψηλές τιμές των καυσίμων έχουν ήδη εκτροχιάσει τον προϋπολογισμό κάθε νοικοκυριού, είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν άμεσα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να μειωθούν οι τιμές αλλά και να αποφευχθούν ενδεχόμενες αυξήσεις.

Η Ένωση Βενζινοπωλών Ν. Χανίων ενώνει τη φωνή της με τους καταναλωτές, τις ενώσεις καταναλωτών, τις κοινωνικές ομάδες και τους επαγγελματικούς φορείς και όλοι μαζί δηλώνουμε ότι η κατάσταση με τις υψηλές τιμές των καυσίμων «δεν πάει άλλο» και απαιτούμε την άμεση λήψη μέτρων για τη μείωση των τιμών των καυσίμων. Ευχή δε όλων όσων συνυπογράφουν το παρόν ψήφισμα είναι η παρούσα διαμαρτυρία να αποτελέσει απαρχή για κοινές και συντονισμένες δράσεις από το σύνολο των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων κατά των μέτρων που επιβάλλονται με τα οποία αποδομείται το κοινωνικό κράτος, ανατρέπονται τα κοινωνικά κεκτημένα και καταργούνται τα εργασιακά δικαιώματα.
»