Την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες το απόγευμα οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Η επικοινωνία έγινε με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του από τον κ. Παπαδήμο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της ακολουθούμενης τα τελευταία χρόνια πολιτικής.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις διεθνώς, και, ειδικότερα, στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Μήνυμα Παπούλια προς Άγκυρα για "καλή θέληση"

"Για τη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων δεν αρκεί μόνο η δική μας θέληση", υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Εξωτερικών, Στ. Δήμα.

"Θα πρέπει να επιδείξουν και οι Τούρκοι καλή θέληση", συμπλήρωσε ο κ. Παπούλιας, τονίζοντας πως "δεν είναι δυνατόν οι Τούρκοι να κάνουν υπερπτήσεις εκατό μέτρα πάνω από το Καστελόριζο, ούτε να προβαίνουν σε εμπρηστικές δηλώσεις".

Ο κ. Δήμας ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επίσκεψή του στην Κύπρο, τόνισε ότι σε αντίθεση με τα ελπιδοφόρα μηνύματα στο θέμα του φυσικού αερίου, στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν υπήρξε πρόοδος.

Όσον αφορά στα Ελληνοτουρκικά, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θέλει καλές σχέσεις, αλλά θα πρέπει και από την άλλη πλευρά να υπάρχει αποχή από δηλώσεις που δημιουργούν προβλήματα και ένταση.