Μια ιδιαίτερη βραδιά θα είναι για τους παίκτες του ΟΦΗ που κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος το 1987 η σημερινή καθώς θα τιμηθούν το βράδυ στις 9 στο κέντρο «Αγράμπελη» από τον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του ΟΦΗ.

Το παρόν στην εκδήλωση πέρα από τους ποδοσφαιριστές θα δώσουν τόσο ο προπονητής εκείνης της εκπληκτικής ομάδας ο Ευγένιος Γκέραρντ όσο και τα μέλη της τότε διοίκησης.

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ομάδας θα χαρίσει από ένα αναμνηστικό μπλουζάκι στα μέλη της ομάδας του 1987 όπου μπροστά θα έχει το Κύπελλο που κατέκτησε η ομάδα και πίσω το όνομα τους .

Ο τελικός με τον Ηρακλή 

Ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος του 1987 έγινε στις 21 Ιουνίου του 1987 στο ΟΑΚΑ και ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι κόντρα σε δύο πολύ καλές ομάδες της εποχής που κρίθηκε στα πέναλτι με τον ΟΦΗ να αναδεικνύεται νικητής με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μύρωνα Σηφάκη που έπιασε δύο πέναλτι και χάρισε το βαρύτιμο τρόπαιο στην ομάδα του.

Στην κανονική διάρκεια του αγώνα ο Κωφίδης είχε δώσει το προβάδισμα στο σκορ στον Ηρακλή στο 30΄ της αναμέτρησης με τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη να ισοφαρίζει στο 34΄ με μια ασύλητη κεφαλιά .

Το ματς στη συνέχεια πήγε στην παράταση όπου καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη και οδηγηθήκαμε στην διαδικασία των πέναλτι για να αναδειχθεί η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο.

Από τα 11 βήματα ευστόχησαν για τον ΟΦΗ οι Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, Γρηγόρης Τσινός και Γρηγόρης Παπαβασιλείου , ενώ από τον Ηρακλή μόνο ο Δανιήλ Παπαδόπουλος καθώς ο Σηφάκης απέκρουσε τα πέναλτι των Ζήφκα και Αδάμου και έτσι δεν χρειάστηκε να γίνουν οι επόμενες εκτελέσει πέναλτι.

ΟΦΗ : Σηφάκης , Γκουλής, Βασιλείου, Τσινός, Μιχαλήτσιος (102΄Ανδριανίδης), Ίσις, Περσίας, Γρ. Παπαβασιλείου, Χαραλαμπίδης, Νιόμπλιας (94΄ Καργιώτης), Σαμαράς.

Ηρακλής : Γκεοργκίεφ, Λευκόπουλος, Ζήφκας, Βακαλόπουλος, Ηλιάδης, Κωφίδης, Δ. Παπαδόπουλος., Ζούντμπι, Αναστασιάδης., Χατζηπαναγής (98΄Αδάμου), Καραϊσκος (57΄ Γ. Παπαδόπουλος) 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook