Στη σκιά της ευρωπαϊκής κρίσης κινείται και σήμερα το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς το κόστος δανεισμού των ευρωπαϊκών κρατών παραμένει υψηλό. Στο μεταξύ οι Αμερικανοί κάνουν έφοδο στα εμπορικά κέντρα ώστε να επωφεληθούν από τις προσφορές των λιανοπωλητών τη «Μεγάλη Παρασκευή» του αμερικανικού εμπορίου που παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη των εορταστικών προσφορών. Το αμερικανικό χρηματιστήριο θα κλείσει νωρίτερα σήμερα, στις 20:00 ώρα Ελλάδος για αυτό και ο τζίρος συναλλαγών αναμένεται να είναι περιορισμένος.

Τα futures του Dow Jones υποχωρούν κατά 0,31%, του S&P 500 σημειώνουν πτώση 0,34%, ενώ του Nasdaq χάνουν 0,34%.

Στην Ευρώπη, η Ιταλία άντλησε 8 δισ. ευρώ από την πώληση εξάμηνων εντόκων, με το επιτόκιο να εκτινάσσεται στο υψηλότερο επίπεδο από την είσοδο της χώρας στην ευρωζώνη στο 6,504% έναντι του 3,535% που ήταν σε αντίστοιχη δημοπρασία στις 26 Οκτωβρίου.

Λόγω της “Black Friday” τα βλέμματα θα στραφούν σήμερα στις μετοχές των μεγάλων λιανοπωλητών Wal-Mart Stores, Macy’s και JC Penney Co.

Στο ταμπλό η μετοχή της AT&T σημειώνει . Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες αν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία πώλησης της T-Mobile από την Deutsche Telekom, τα αποτελέσματά της θα επιβαρυνθούν κατά 4 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως η FCC έχει απευθυνθεί σε διοικητικό δικαστή για να εξετάσει την υπόθεση ενώ και το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει κινηθεί νομικά κατά της εξαγοράς των 39 δισ. δολ. με την ακρόαση να ξεκινάει στις 13 Φεβρουαρίου.

capital.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook