Συνεργασία είχε σήμερα Παρασκευή 25/11/2011 στο Δημαρχείο (Λότζια), με τους Δημάρχους του Νομού Ηρακλείου, ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και τους ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε το Προεδρείο της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιαννίτση, και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Σαχινίδη και στους οποίους κατέθεσαν τις θέσεις και τις εκτιμήσεις της ΚΕΔΕ για τον Προϋπολογισμό του 2012.

Επίσης οι Δήμαρχοι συζήτησαν και τα προβλήματα που ανέκυψαν κατά την εφαρμογή του Προληπτικού Ελέγχου των Ο.Τ.Α., και Νομικών Προσώπων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως :
1. Ότι συχνά οι Επίτροποι δεν περιορίζονται σε έλεγχο νομιμότητας, αλλά υπεισέρχονται σε θέματα ουσίας, προχωρώντας σε απαγορευμένο έλεγχο σκοπιμότητας, π.χ. επιμόρφωση Δημοτικών υπαλλήλων, αμοιβή παροχής υπηρεσιών, κ.α., και
2. Παρατηρείται ότι δεν υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση των ζητημάτων από τους Επιτρόπους, που συχνά αντιμετωπίζουν διαφορετικά ένα θέμα από νόμο σε νόμο, π.χ άρνηση πληρωμής εντάλματος που αφορούσε την πρόσληψη προσωπικού για 2 μήνες λόγω έκτακτων αναγκών, κ.α.

Επίσης έγινε συνάντηση την οποία είχε ζητήσει πρώην Υφυπουργός Εργασίας κ. Κεγκέρογλου όπου ενημέρωσε τους Δημάρχους για τα νέα προγράμματα απασχόλησης και κατάρτισης του Υπουργείου Εργασίας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook