Διήμερη επίσκεψη εργασίας στη Λευκωσία πραγματοποιεί από το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών και του συντονισμού Λευκωσίας και Αθήνας.

Το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Δρούτσας θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια και θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας.

Το πρωί της Τρίτης θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Μάριο Καρογιάν και τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων. Επίσης, θα έχει συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογο του, Μάρκο Κυπριανού.

Το απόγευμα της Τρίτης ο Έλληνας υπουργός θα αναχωρήσει για το Λονδίνο, όπου θα έχει επαφές με τον Βρετανό ομόλογό του, Ουίλιαμ Χέιγκ, και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, κ. Λίντινγκτον, αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ, καθώς και με στελέχη της αντιπολίτευσης.

Ακόμη, θα συναντηθεί με τον αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο.

Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο ο κ.Δρούτσας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου μεταξύ άλλων θα έχει συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι μουν και τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει ορισμένα ορόσημα στην πορεία επίλυσης του Κυπριακού εντός του προσεχούς διαστήματος. Το πρώτο είναι η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, που αναμένεται περι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Το δεύτερο ορόσημο είναι η τριμερής συνάντηση μεταξύ Μπαν, Χριστόφια και Έρογλου το Μάρτιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook