Στη φετινή EICMA του Μιλάνου, η Sherco παρουσίασε ένα νέο μοντέλο enduro, το οποίο κινείται με ηλεκτροκινητήρα και έχει βασιστεί στο 250 SE.

Η Sherco συνεργάστηκε με την εταιρεία Evolt, η οποία είχε παρουσιάσει πριν δύο χρόνια το Bull1, μια χωμάτινη ηλεκτρική μοτοσικλέτα. Χρησιμοποιώντας, λοιπόν, την τεχνογνωσία της Evolt, η Sherco μετέτρεψε το δικό της 250 SE σε ηλεκτρικό. Αυτό σημαίνει ότι η ηλεκτρική μοτοσικλέτα δε διαφέρει και πολύ από τη βενζινοκίνητη «αδερφή» της. Οι αναρτήσεις παραμένουν ίδιες, οι τροχοί διατηρούνται στη διάμετρο των 21 και 18 ιντσών, αλλά το βάρος είναι λίγο μεγαλύτερο.

 Αν και οι δύο εταιρείες δεν έχουν ανακοινώσει τις επιδόσεις τις μοτοσικλέτας (παρά μόνο έχουν κάνει λόγο ανεπίσημα για 35 ίππους) και άλλες τεχνικές λεπτομέρειες, γνωρίζουμε πως ο ηλεκτροκινητήρας των 2.2 kWh διαθέτει κιβώτιο δύο σχέσεων και ψυγείο με υγρόψυξη. Η μπαταρία είναι πολυμερών ιόντων λιθίου (γεγονός που σημαίνει ότι είναι ελαφρύτερη από άλλες) και, σύμφωνα με την εταιρεία, αρκεί για ένα 40λεπτο session στο χώμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook