Η Aston Martin Racing ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τις δοκιμές εξέλιξης της V12 Vantage GT3, του αυτοκινήτου που θα αντικαταστήσει την DBRS9 στους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Aston Martin Racing ξεκίνησε να δοκιμάζει την V12 Vantage GT3. Το όλο εγχείρημα άρχισε αυτήν την εβδομάδα και ήδη έχουν διανυθεί περισσότερα από 1.000 χλμ. δοκιμών, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν γραφτεί από τον εργοστασιακό οδηγό της ομάδας, τον Darren Turner. Οι δοκιμές θα συνεχιστούν για όλο το 2012, καθώς το ομολογκάρισμα της FIA απέχει ακόμα έναν χρόνο.

Το νέο αγωνιστικό GT3 φέρει κάτω από το μακρύ καπό του τον V12 κινητήρα των 6,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 608 ίππους ισχύος και 700 Nm ροπής. Συνεργάζεται με το ημιαυτόματο-σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων με paddles της Xtrac, μεταφέροντας τη κίνηση στον πίσω άξονα μέσω ενός ανθρακονημάτινου άξονα μετάδοσης.

Το βάρος του αυτοκινήτου είναι μόλις 1.250 κιλά και μόλις πάρει έγκριση, θα μπορεί να παίρνει μέρος στα πρωταθλήματα FIA GT3, ADAC Masters, Nurburgring VLN, Blancpain Endurance Series, British GT, Belcar και Open GT.

\"http://www.autotriti.gr/jpg/autotriti/390/NEWS/vantage-2.jpg\"

(autotriti)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook