Τα απανωτά κρούσματα δολιοφθοράς που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στα σχολεία που βρίσκονται στην επικράτεια του Δήμου Γόρτυνας, ανάγκασαν την δημοτική αρχή να ζητήσει από την ΕΛΑΣ μεγαλύτερη αστυνόμευση. Ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Κοκκινάκης με επιστολή που απέστειλε προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, καλεί  τους αρμοδίους να διατάξουν την εντατικοποίηση των περιπολιών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί και να παταχθεί το φαινόμενο αυτό.

«Τα περιστατικά προκλήσεων ζημιών και λεηλασιών στα σχολεία, πληθαίνουν σε καθημερινή βάση. Γι’ αυτό ως Δήμος Γόρτυνας αποφασίσαμε να καταθέσουμε αίτημα προς την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και συγκεκριμένα προς το Γραφείο Αστυνόμευσης και Ασφάλειας, προκειμένου να ενταθούν οι περιπολίες στους οικισμούς που υπάρχουν σχολικές μονάδες, σε μια προσπάθεια να αποθαρρυνθούν οι επίδοξοι δράστες και να σταματήσουν την λεηλασία των σχολείων και κατ’ επέκταση της δημοτικής περιουσίας.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κοκκινάκης.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής του Δήμου Γόρτυνας προς την ηγεσία της ΕΛΑΣ στο Ηράκλειο, έχει ως εξής:

«Σας ενημερώνουμε, ότι κατά τη διάρκεια των απογευματινών και νυχτερινών ωρών σε αρκετές σχολικές μονάδες του Δήμου μας, στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Κόφινα, έχουν γίνει δολιοφθορές κι έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, όπως για παράδειγμα η κλοπή πετρελαίου και άλλων ειδών καταστροφές. Για την αποφυγή παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον, σας παρακαλούμε όπως εντείνετε τις περιπολίες και στις περιοχές αυτές αλλά και εν γένει όπου υπάρχουν σχολικές μονάδες.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook